Unió Europea

WhatsApp acaba de rebre aquesta milionària multa: aquest n’és el motiu

Meta, una altra vegada sancionada a la Unió Europea

WhatsApp acaba de rebre aquesta milionària multa: aquest n’és el motiu
1
Es llegeix en minuts

El gegant nord-americà de les xarxes socials Meta, propietari de Facebook, ha sigut multat amb 5,5 milions d’euros més (6 milions de dòlars) dijous per incomplir el reglament de protecció de dades de la Unió Europea (UE) amb la seva missatgeria WhatsApp.

En aquesta nova decisió, la comissió irlandesa de protecció de dades (DPC), que actua en nom de la UE perquè la seu europea del grup es troba a Irlanda, va considerar que el gegant digital va actuar «incomplint les seves obligacions de transparència», va informar el regulador en un comunicat.

A més, Meta es va basar en un fonament jurídic erroni «per al seu tractament de dades personals amb finalitats de millora i seguretat del servei», va afegir, i va donar al grup un termini de sis mesos per «posar en conformitat les seves operacions de tractament de dades».

Aquesta sanció es basa en motius similars a l’adoptada el 4 de gener contra Meta, per 390 milions d’euros, en relació amb les seves xarxes socials Facebook i Instagram.

El grup nord-americà va anunciar immediatament la seva intenció de recórrer-hi.

Notícies relacionades

El regulador irlandès ja havia imposat una sanció de 255 milions d’euros a WhatsApp el setembre del 2021 per incomplir les seves obligacions de transparència, en particular pel que fa a les transferències de dades a altres empreses del grup.

La DPC també va multar el gegant californià amb 405 milions d’euros al setembre per fallades en el tractament de dades de menors i amb 265 milions al novembre per no protegir prou les dades dels seus usuaris. La nova ronda de sancions de gener és conseqüència de l’adopció de tres decisions vinculants pel comitè europeu de protecció de dades a principis de desembre.

Temes:

Empreses