Infraestructura controvertida

La connexió entre el quart cinturó i la C-58 a Terrassa, a punt de licitar-se

El conseller Juli Fernàndez assegura als alcaldes del Vallès Occidental que Territori liderarà «la mobilitat interna» de la comarca

La connexió entre el quart cinturó i la C-58 a Terrassa, a punt de licitar-se

Departament de Territori

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L’arribada del conseller Juli Fernàndez a Territori ha suposat un canvi al criteri sobre el quart cinturó. Si al mandat anterior de Jordi Puigneró el Departament havia acordat (a l’espera de la firma del conveni) amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) la culminació de la B-40 entre Terrassa i Sabadell (Vallès Occidental), ara el nou equip discrepa.

Exalcalde de Sabadell, Fernàndez pensa que la comarca necessita solucionar els problemes de «mobilitat interna» que té però discrepa dels actuals governs de les dues cocapitals sobre com resoldre’l, per la qual cosa vol «liderar» les iniciatives. Aquest dijous, el conseller ha participat en una reunió al Consell Comarcal i, a l’acabar, ha preferit destacar els punts en comú que no les discrepàncies.

30.000 vehicles diaris

Ha anunciat que la connexió entre el quart cinturó i la C-58 està a punt de licitar-se, cosa que segons Territori resoldria certs moviments circulatoris. A més, Fernàndez ha proposat «realitzar millores en les infraestructures ja existents» com a la carretera N-150, que uneix Sabadell i Terrassa.

Notícies relacionades

Aquest enllaç entre la B-40, la C-58 i la C-16 podria ser utilitzat per uns 30.000 vehicles diaris, segons les estimacions del Departament.

Ballart abandona la reunió

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assegurat que: «pot ser una via per arribar a un acord i treballarem perquè sigui una realitat». En canvi, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha abandonat la seu comarcal abans de començar la reunió, «molest» per haver d’esperar 20 minuts fora mentre el conseller firmava al llibre d’honor de l’entitat.