Primer trimestre del 2023

Adjudicada la millora de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per augmentar la seguretat

Amb un pressupost de 6,4 milions, es condicionaran 16,5 quilòmetres que volen evitar accidents frontals i amb animals

Adjudicada la millora de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines per augmentar la seguretat

Departament de Territori

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Departament de Territori ha adjudicat la millora de la C-59 entre Moià (Moianès) i Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) per millorar la seguretat d’aquesta carretera. Per un import de 6,4 milions d’euros, es condicionarà un tram de 16,5 quilòmetres, que millorarà el ferm, col·locant un separador entre carrils per evitar els xocs frontals o aplicant mesures que evitin els accidents amb animals.

Està previst, segons ha explicat aquest divendres el conseller Juli Fernàndez en una visita a la zona, que els treballs comencin durant el primer trimestre del 2023 i tindran un termini d’execució d’11 mesos. «Calia millorar la seguretat de la via, integrar-la en l’entorn millorant els passos de fauna i fer la vida de la gent més fàcil perquè serà més segura, més àmplia i es milloraran els accessos dels polígons industrials, per evitar que els vehicles pesants passin per dins dels nuclis», ha remarcat.

Projecte de variant

Notícies relacionades

Els treballs es desenvoluparan entre la intersecció amb la carretera N-141c, a Moià, i la zona urbana de Sant Feliu i inclou també els termes municipals de Castellterçol i Sant Quirze Safaja. Les principals actuacions previstes són la renovació de l’asfalt, la millora de la canalització del trànsit en els encreuaments, la implantació d’un separador de fluxos per reduir el risc de xocs frontals i l’aplicació de mesures per evitar accidents amb animals.

A més del condicionament d’aquests trams de la C-59, el Departament de Territori treballa en el projecte per a la construcció d’una variant d’aquesta carretera al seu pas per Sant Feliu de Codines. La redacció del projecte està en fase avançada i comportarà una inversió de més de 40 milions. Es preveu que estigui redactat durant el segon trimestre de l’any que ve.