Infraestructura gairebé nova

El túnel de Tresponts, a la C-14, reobre aquest divendres després de dos mesos tancat

Un ventilador de la galeria entre Montant de Tost i Organyà va patir una avaria

El túnel de Tresponts, a la C-14, reobre aquest divendres després de dos mesos tancat

ACN

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El túnel de Tresponts, a la C-14, que aquest dissabte hagués complert un any des de la seva estrena, ha passat més de dos mesos tallat per l’avaria d’un dels ventiladors de la galeria. Infraestructura llargament reivindicada pels municipis de la zona, les obres per perforar-lo van durar quatre anys i, quan els residents a la zona ja estaven acostumats a la comoditat i seguretat, al setembre el van haver de tancar. Aquest divendres reobre.

Ho ha anunciat el conseller de Territori, Juli Fernàndez, en una visita al Pirineu, concretament a Port Ainé, per presentar la temporada d’esquí a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Durant els mesos que s’ha reparat l’avaria, la circulació s’ha desviat per l’antiga carretera entre Montant de Tost i Organyà (Alt Urgell, Lleida), que discorre per un tram sinuós.

35 milions per tres quilòmetres

Notícies relacionades

Ara, amb la incidència resolta, els vehicles podran tornar a passar per l’interior. Tresponts es va obrir el 3 de desembre de 2021, va costar més de 35 milions d’euros, entre l’eixamplament de la via en un tram d’uns tres quilòmetres i la construcció de la nova galeria de 1.290 metres.

La inauguració s’havia celebrat uns dies abans, el 24 de novembre, per aprofitar la presència del llavors vicepresident Jordi Puigneró, tot i que faltaven les últimes comprovacions per fer-ho.