DIRECTE | Cita reivindicativa anual

1.500 empresaris es reuneixen a Barcelona per demanar que s’acabi el corredor mediterrani

Hi coincidiran els presidents de la Generalitat catalana i valenciana, el de la regió de Múrcia i la ministra de Transport

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La foto de família sempre imposa. No només per la quantitat de persones, sinó per la representativitat dels que apareixen a la imatge. Aquest migdia, el moviment #VullCorredor aplega aquest dijous uns 1.500 empresaris i representants de la societat civil a Barcelona amb un clam unànime: que s’acabi una vegada per totes el corredor mediterrani.

Es tracta de la sisena edició de la trobada d’aquesta plataforma: l’any passat es va celebrar a Madrid. Ja havien estat en una altra ocasió a Barcelona, també a València i Múrcia. Hi serà per exemple el president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda; el de Mercadona, Juan Roig, i el president de la CEOE, Antonio Garamendi, entre d’altres.

100 quilòmetres més fins al març

Notícies relacionades

Està previst que hi acudeixin els presidents de la Generalitat, Pere Aragonès (Quim Torra va evitar fer-ho el 2018), i el valencià, Ximo Puig, així com el de Múrcia, Fernando López Miras. També la ministra de TransportRaquel Sánchez.

Els impulsors de la iniciativa fan dues revisions a l’any de l’estat d’execució de les obres. L’última va ser al juliol i avui es presentarà el balanç semestral. La ministra Sánchez, conscient que és un dia en què li plouen les crítiques, ja va assegurar ahir a la fira Tomorrow Mobility de la capital catalana que el Govern central té previst posar en marxa prop de 100 quilòmetres del corredor mediterrani fins al pròxim març i que, des del 2018, ja ho han fet amb 233 quilòmetres més.

1.500 empresaris es reuneixen a Barcelona per demanar que s’acabi el corredor mediterrani

JOAN CORTADELLAS