Atur

800 aturats de llarga durada troben feina el 2022 via Barcelona Activa

  • La meitat dels aturats inserits per l’agència municipal d’ocupació estaven en risc d’exclusió social

800 aturats de llarga durada troben feina el 2022 via Barcelona Activa

Cedida

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 800 aturats de llarga durada van aconseguir aconseguir una feina durant el 2022 mitjançant l’assessoria de Barcelona Activa. Així ho ha anunciat l’agència municipal d’ocupació aquest dimecres durant el Saló de l’Ocupació, celebrat aquesta setmana al recinte de la Fira de Barcelona. La meitat d’aquests aturats que van aconseguir inserir-se mitjançant programes o formacions vinculats a Barcelona Activa eren persones en risc d’exclusió social i la majoria eren dones, segons dades de l’organisme.

Notícies relacionades

La ciutat de Barcelona va tancar el mes d’octubre amb un total de 61.590 persones registrades formalment com a demandants d’ocupació a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC); és la xifra més baixa des del mateix mes del 2007, abans de la doble crisi financera i immobiliària.

A fi de reduir més aquesta taxa d’atur, Barcelona Activa ha destinat aquest any un pressupost de 10,5 milions d’euros per costejar programes d’ocupació i formació i perquè així «els usuaris puguin millorar les seves aptituds i intentar accedir a contractes més estables i indefinits», segons afirma al seu comunicat.

Temes:

Ocupació Atur