Tecnologia

L’empresa de semiconductors MPS invertirà 12 milions en un nou laboratori a Barcelona

La companyia nord-americana amplia, a més, en 1.200 metres quadrats el seu centre de disseny actual a la ciutat i contractarà 150 persones en total

L’empresa de semiconductors MPS invertirà 12 milions en un nou laboratori a Barcelona

Govern

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Nova aposta empresarial per Barcelona i la seva àrea metropolitana. La companyia nord-americana de semiconductors Monolithic Power Systems (MPS) fa un pas més en la seva presència a la ciutat i converteix la seu catalana en el seu centre més gran d’R+D a Europa. Ho fa ampliant en 1.200 metres quadrats el centre de disseny de xips que ja té a la capital catalana i construint un nou edifici de 3.000 metres quadrats a l’Hospitalet de Llobregat, on obrirà un laboratori per testar-los. Aquest últim suposarà per a la tecnològica una inversió de 12 milions d’euros i s’espera que entri en funcionament el 2024.

Així ho ha explicat el conseller delegat de MPS, Michael Hsing, en una visita a les instal·lacions a la qual han assistit també el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas. Aquesta comitiva ha detallat també que el projecte suposarà contractar 150 persones: 50 enginyers que s’incorporaran a la plantilla de 90 persones que ara treballen a la seu catalana de l’empresa i un altre centenar per al nou centre de l’Hospitalet.

«A Catalunya hi ha un entorn molt favorable per la presència de bones universitats i una gran qualitat de vida, dos factors que faciliten l’atracció de talent», ha indicat Hsing. «Volem oferir bones oportunitats de treball en l’enginyeria de semiconductors al talent local: creiem que tenim un gran futur per davant a Catalunya», ha completat.

La indústria dels xips

Notícies relacionades

D’acord amb un comunicat de la Generalitat, que ha ajudat a aquesta companyia en dues ocasions des que es va instal·lar a Barcelona el 2018 amb ajudes que sumen uns 250.000 euros, l’objectiu de la tecnològica és donar resposta a l’increment de la demanda de semiconductors a escala global a causa de l’electrificació de l’automoció i de l’augment del sector dels centres de dades arran de la pandèmia.

«Els semiconductors són l’element més cotitzat en pràcticament tots els sectors, una demanda que creixerà exponencialment en els pròxims anys i en el qual Catalunya està preparada per ser un pol de disseny i fabricació que contribueixi a millorar la sobirania tecnològica europea», ha contextualitzat Torrent aquest dijous. El projecte, ha afegit Mas, «contribueix a situar Catalunya en el mapa europeu de la investigació, el disseny i la producció de semiconductors».

Temes:

Empreses