Nomenaments

Marta Espasa continuarà com a secretària d’Hisenda

La responsable del fisc català ocupa el càrrec a Economia des del 2018

Marta Espasa continuarà com a secretària d’Hisenda
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Marta Espasa continuarà com a secretària d’Hisenda de la Conselleria d’Economia, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. La nova titular del departament, Natàlia Mas, ha ratificat Espasa en el càrrec, que ocupa des del 2018.

La responsable del fisc català, que al seu torn és presidenta de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), és doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i especialista en economia pública, finançament autonòmic i locals i balances fiscals. El 2016 va ser directora general de Tributs i Joc.

De moment queda pendent l’altra secretaria sectorial de la Conselleria, la d’Afers Econòmics i Fons Europeus, al capdavant de la qual encara hi ha Matilde Villarroya. La secretaria general va a càrrec de Josep Maria Vilarrúbia, que fins ara era director general d’Avançsa, dependent del Departament d’Empresa i Treball. És llicenciat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i doctor en Economia per la Universitat de Colúmbia (Nova York).

Notícies relacionades

La Conselleria d’Economia és la que té la responsabilitat d’elaborar el projecte de Pressupostos de la Generalitat per al 2023. La marxa dels conseller de Junts, ha provocat demores en la tramitació, ja que Jaume Giró, l’anterior titular, que no era partidari de sortir del Govern, ha hagut de cedir la cartera a Natàlia Mas.

La nova consellera, que ja va ser secretària d’Economia amb Oriol Junqueras com a vicepresident i titular d’Economia, té al davant el repte d’aconseguir suports per als Comptes. Els seus anteriors socis de Junts s’han mostrat poc partidaris d’avalar-los malgrat que els havia redactat un dels seus representants, cosa que pot desembocar en una pròrroga dels Comptes, tal com va admetre aquesta setmana el president Pere Aragonès.