Vivenda

Els impagaments del lloguer augmenten un 5,2% a Espanya en un any

La Comunitat de Madrid lidera la quantia dels impagaments, mentre que Catalunya se situa en tercer lloc

Els impagaments del lloguer augmenten un 5,2% a Espanya en un any
1
Es llegeix en minuts

Els impagaments del lloguer a Espanya han augmentat un 5,2% entre juny del 2021 i juny del 2022, i els inquilins deuen als seus propietaris una mitjana de 6.874 euros, un 7,9% més que l’any anterior, segons les dades recollides en l’Estudi sobre Morositat en Arrendaments Urbans, publicat aquest dilluns per la Fundació Lloguer Segur.

Així, els impagaments s’han disparat a la Regió de Múrcia, amb un augment de la morositat del 8,3%, seguida de les Canàries, amb un increment del 7,4%, i Catalunya, amb un 6,2%.

Els repunts de la morositat han sigut més moderats a Extremadura, amb un augment del 2,03%; Astúries, del 2,2%; i Ceuta i Castella-la Manxa, del 2,4% en els dos casos.

La Comunitat de Madrid lidera els impagaments

La mitjana nacional d’aquests deutes s’ha situat al juny en 6.874 euros, tot i que en algunes comunitats autònomes supera aquesta xifra.

La Comunitat de Madrid lidera la quantia dels impagaments, amb un deute mitjà de 9.006 euros; seguit de les illes Balears, amb 8.945 euros; Catalunya, amb 8.896 euros, i el País Basc, amb 7.199 euros.

La comunitat autònoma amb el deute mitjà més baix és Extremadura, amb 3.181 euros.

Notícies relacionades

Fundació Lloguer Segur ha explicat que la «precària situació econòmica» en la qual es van veure moltes famílies durant la pandèmia s’ha agreujat ara «per un augment descontrolat dels preus». Això provoca que «davant les dificultats per afrontar les despeses» molts arrendataris hagin de «retardar l’abonament de les rendes».

La quantia del deute va augmentant a mesura que passen els mesos i els preus continuen incrementant, com han recordat des de la Fundació Lloguer Segur».