Energia

Naturgy inaugura a Austràlia el seu primer centre d’emmagatzematge de bateries

La instal·lació podrà acumular electricitat d’origen renovable i abocar-la a la xarxa en moments de menor producció renovable

Naturgy inaugura a Austràlia el seu primer centre d’emmagatzematge de bateries
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Naturgy ha inaugurat aquest dimecres el seu primer centre d’emmagatzematge de bateries que la companyia posarà en operació a Austràlia, amb la presència de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

La instal·lació denominada Queanbeyan està ubicada a les proximitats de Canberra i tindrà un caràcter estratègic com a suport a la xarxa de distribució de la zona. A través d’un sistema de bateries de Lithium-Ion amb una potència de 10 megawatts i una capacitat d’emmagatzematge de 20 megawatts hora, el centre podrà acumular electricitat d’origen renovable i abocar-la a la xarxa quan es requereixi en moments de menor producció elèctrica.

Així, Queanbeyan pretén reforçar el subministrament i contribuir a impulsar la transició energètica del país, assegurant la presència d’energia neta a la xarxa de manera contínua i estable. El projecte està associat a la construcció del parc eòlic Berrybank 2, que el grup espanyol començarà a operar en els pròxims mesos.

«Aquesta nova inversió del grup Naturgy a Austràlia mostra el potencial que tenen les empreses espanyoles a nivell mundial i la seva capacitat per desenvolupar projectes que són pioners en sectors com l’energètic i les energies renovables, on Espanya compta amb empreses líders internacionalment», ha dit la ministra durant la seva visita al centre en companyia de Francisco Bustío, conseller delegat de Global Power Generation (GPG), la filial de generació internacional de Naturgy.

Aposta per Austràlia

Notícies relacionades

Naturgy desenvolupa la seva activitat en aquest país des del 2007 a través de la seva filial GPG, constituïda el 2014 i en la qual el grup ostenta una participació majoritària del 75%, juntament amb Kuwait Investment Authority (KIA), que compta amb el 25% restant. Austràlia és un país prioritari per a Naturgy dins dels seus objectius estratègics per als pròxims anys. El grup aspira a arribar a una capacitat instal·lada al país de 2,2 gigawatts d’aquí al 2025, amb una inversió pròxima als 2.000 milions d’euros enfocada al desenvolupament de plantes de tecnologia eòlica, fotovoltaica i de sistemes d’emmagatzematge.

El grup opera actualment els parcs eòlics de Crookwell II i Berrybank I, i ultima l’entrada en operació de Berrybank II. A més, Naturgy treballa en una robusta cartera de projectes en construcció i desenvolupament amb una potència d’1,2 GW, concentrats a les regions de Victoria, Nova Gal·les del Sud i Austràlia Occidental.