Negociació col·lectiva

Hisenda cita dimecres els sindicats per començar a negociar el sou del 2023 per als funcionaris

Les centrals pretenen una pujada salarial amb efectes retroactius a l’1 de gener d’aquest any i mantenen la manifestació d’aquest dissabte

Els funcionaris es manifesten pel centre de Madrid.

Els funcionaris es manifesten pel centre de Madrid.

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública ha convocat els sindicats per iniciar la negociació d’una pujada salarial a les Administracions Públiques en el marc dels pròxims Pressupostos. La primera reunió serà dimecres que ve. Fonts del sindicats CSIF van reconèixer que la convocatòria ja suposa un «primer triomf» de la pressió sindical exercida en els últims mesos i de la convocatòria de mobilitzacions previstes per a aquest dissabte.

Notícies relacionades

Per a CSIF resulta fonamental que davant l’actual pujada dels preus el Govern actualitzi aquest mateix any els sous amb caràcter retroactiu a l’u de gener del 2022, conforme a la pèrdua de poder adquisitiu patida pels treballadors. Així mateix, es plantejarà a la taula de negociació la firma d’un acord marc, amb una durada de diversos anys per recuperar de manera gradual la pèrdua de poder adquisitiu que han patit els empleats públics des del 2010. Segons càlculs sindicals, aquesta pèrdua de poder adquisitiu ha sigut d’un 20%, conseqüència de les rebaixes salarials sofertes en la passada crisi. La plataforma de negociació inclourà també propostes de millora de les condicions laborals.

En tot cas dissabte que ve està previst que es porti a terme una manifestació a Madrid en demanda de millores per als funcionaris. S’han contractat centenars d’autobusos procedents de totes les províncies per evidenciar l’impacte de l’actual situació econòmica i la necessitat d’actualitzar els salaris (tant en l’àmbit privat com en el públic), contra les retallades en les condicions de jubilació i contra el deteriorament que estan patint els serveis públics.

Temes:

Funcionaris