Aerolínies

La vaga a Ryanair causa cancel·lacions

L’aturada convocada pels sindicats USO i Sitcpla entre els tripulants de cabina ha causat aquest dilluns al matí sis cancel·lacions i 28 retards

La vaga a Ryanair causa cancel·lacions

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La primera de les quatre jornades de vaga a la qual estan convocats aquesta setmana els tripulants de cabina de passatgers (TCP) de Ryanair a Espanya pels sindicats USO i Sitcpla ha causat aquest dilluns sis cancel·lacions i 28 retards. Segons ha informat USO, amb dades fins a les 9.00 hores, quatre de les sis cancel·lacions s’han produït en vols amb sortida o destí a l’aeroport del Prat, i les dues restants en vols amb sortida o destí Palma.

Els retards han afectat en gran manera Barcelona i Palma, amb set vols de sortida o arribada demorats en cada cas; seguides per Madrid i Màlaga, amb quatre vols retardats a cada aeroport. A l’aeroport de Santiago de Compostel·la s’han registrat tres retards; a Sevilla, dos, i a Alacant, un.

Les aturades afecten les deu bases espanyoles on opera Ryanair (Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma).

Notícies relacionades

Després de les vagues de juny i juliol, USO i Sitcpla mantenen les aturades setmanals, de dilluns a dijous, fins al 7 de gener de 2023, en demanda d’un conveni col·lectiu firmat sota la legislació espanyola, després que l’empresa tanqués amb CCOO un acord sobre salaris, complements i dies lliures.

No obstant, els convocants de les aturades al·leguen que l’acord subscrit entre CCOO i Ryanair no té caràcter vinculant, ja que s’ha firmat amb un sindicat «no representatiu».