Fira mundial

Mobile: i John Hoffman va agafar el micro

El director general de GSMA, organitzador del Mobile, anima l’auditori després de presentar l’acord perquè la fira segueixi a la capital catalana amb un: «¡Què passa, Barcelona!»

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En els últims anys la capital catalana ha comptat amb un gran venedor: John Hoffman, el director general de GSMA, l’entitat organitzadora del Mobile World Congress (MWC). Durant la presentació de l’acord que convertirà la ciutat en seu permanent de la fira mundial de mòbils, amb un contracte que s’allarga fins al 2030 i que es renovarà tàcitament de manera automàtica anualment, el directiu de la patronal dels mòbils, que com a bon anglosaxó amb prou feines parla unes paraules de castellà, s’ha dirigit a l’auditori a plens pulmons: «¡Què passa, Barcelona!», cosa que ha provocat l’ovació dels assistents. Probablement és qui amb més entusiasme ha venut l’acord amb la ciutat, que no és només bo «per a la indústria dels mòbils, sinó per a Barcelona, Catalunya i Espanya», ha sentenciat.

Hoffman, que no ha escatimat agraïments als Mossos, la Guàrdia Urbana, els hotelers, Transports Municipals de Barcelona (TMB), els taxistes... (s’ha guardat d’esmentar transports alternatius com els lloguers amb conductor. No era dia per a polèmiques) ha recollit algun dels missatges dels polítics i ha posat el MWC com a exemple de col·laboració publicoprivada. «Junts podem anar més ràpid i arribar més lluny», ha afirmat davant l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño; la seva secretària d’Estat de Digitalització, Carme Artigas; el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el titular d’Empresa, Roger Torrent, així com el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el seu director general, Constantí Serrallonga, entre d’altres.

Fira, ampliada

El director general de GSMA, sempre atent als detalls, també ha tingut paraules d’agraïment per a l’Hospitalet i la seva alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, amb qui l’uneix una amistat forjada amb els anys. El Mobile se celebra a les instal·lacions de la Fira en territori barceloní i de l’Hospitalet, que s’ampliaran, i està previst que les obres acabin el 2026.

Notícies relacionades

Hoffman, portant el seu discurs al tema personal, ha recordat que la seva primera visita a Barcelona va ser durant els Jocs Olímpics, fa 30 anys. I la relació va seguir fins a traslladar la fira de la francesa Cannes a la capital catalana el 2006, quan el mòbil, per no parlar dels ‘smartphones’, no eren tan populars com en l’actualitat. No ha evitat recordar els 5.400 milions que el Mobile ha reportat a la ciutat i com aquesta s’ha convertit en un ecosistema tecnològic de primer ordre en aquest temps.

Les paraules de Hoffman han servit a Calviño per constatar la importància de la col·laboració entre institucions i no ha dubtat a assegurar que el Mobile «no té el suport només d’una ciutat, Barcelona, sinó de tot el país», orgullós, ha afegit, que la capital catalana aculli aquest esdeveniment de nivell mundial.