Nou paquet de mesures

El Govern central promet als transportistes un nou paquet d’ajudes per lluitar contra la pujada del gasoil

L’objectiu és aprovar aquestes ajudes per mitjà d’un reial decret abans que s’acabi el juliol

El Govern central promet als transportistes un nou paquet d’ajudes per lluitar contra la pujada del gasoil

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El Govern central s’ha compromès davant el departament de mercaderies del Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC) a aprovar un nou paquet de mesures similar a l’adoptat el mes de març passat i que va suposar l’entrega de fins a 1.250 euros per camió o 500 euros per furgoneta.

En una nova reunió celebrada aquest dimecres a la tarda, la secretària general de transport, María José Rallo, i el director general de Transport Terrestre, Jaime Moreno, van donar aquesta solució al transportistes per lluitar contra la inflació i la pujada dels carburants.

L’objectiu és aprovar aquestes ajudes per mitjà d’un reial decret abans que acabi el juliol, per la qual cosa es podria incloure en el mateix text en què es presentarà la nova Llei de la Cadena del Transport, que prohibirà el treball a pèrdues en el sector, perquè entri en vigor al més aviat possible.

En concret, el CNTC espera que totes les mesures i normes en què s’està treballant siguin tramitades pel procediment d’urgència anunciat pel president del Govern, Pedro Sánchez, en el debat de l’estat de la nació.

Notícies relacionades

La nova llei farà obligatori recollir de manera escrita el preu que percebrà el transportista per realitzar el servei, fent referència a si farà la càrrega i descàrrega, activitat que ja no poden fer els camioners tret de determinades excepcions.

Aquests preus pactats hauran de cobrir tots els seus costos d’explotació, per a la qual cosa es prendrà com a referència l’Observatori de Costes que publica el Ministeri de Transports. En cas de no complir-se, les sancions es dirigiran a l’empresa carregadora.