Criptomonedes

Cau una altra ‘cripto’: Celsius Network, en fallida

La plataforma, un dels prestamistes de criptomonedes més grans, es declara en fallida un mes després de suspendre les activitats al veure’s arrossegada per la caiguda del mercat

Cau una altra ‘cripto’: Celsius Network, en fallida

DADO RUVIC

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest estiu està sent un hivern especialment dur per al món de les criptomonedes. La plataforma de comerç i préstecs d’actius digitals Celsius Network va anunciar dimecres que es declara en fallida als Estats Units un mes després d’anunciar que congelava totes les operacions com a conseqüència de l’enfonsament d’aquest mercat digital.

La companyia té uns deutes que oscil·len entre 1.000 i 10.000 milions de dòlars, unes xifres que es deuen a l’alta volatilitat de les criptomonedes. Malgra tot, la firma només disposa de 167 milions de liquiditat per fer front als costos de la reestructuració del seu negoci per sortir de la fallida. La directiva ha justificat la decisió assegurant que és «per estabilitzar el negoci i protegir els clients».

Celsius Network ha sigut anomenada com la Lehman Brothers de les criptodivises, ja que el seu anunci que suspenia totes les transaccions entre clients i vetava la retirada de capitals ha precipitat la caiguda de bitcoin, l’actiu digital més popular. En l’últim mes el seu valor ha caigut un 6,8% i l’últim mig any ho ha fet un 47,71%. El novembre passat va estar a punt d’arribar als 70.000 dòlars de valor, una xifra que actualment es troba per sota dels 20.000 dòlars.

‘Criptohivern’ a la vista

Notícies relacionades

Així mateix, la fallida de Celsius amenaça d’arrossegar el mercat de les criptomonedes, com va fer el gegant financer Lehman Brothers el 2007 amb l’economia mundial. Els experts apunten que pot haver-hi un període prolongat de preus a la baixa –cosa que s’ha descrit com criptohivern’– causat per l’enduriment de les polítiques monetàries dels bancs centrals, així com per la creixent desconfiança amb un sector que va disparar la seva popularitat durant la pandèmia.

En les últimes setmanes s’acumulen les males notícies per a la criptoeconomia. Celsius està sent investigada pels reguladors de Nova Jersey, Washington i Texas. Binance, la plataforma mundial més gran de compravenda de divises digitals, va suspendre al juny totes les retirades de bitcoin a causa de problemes tècnics, mentre que altres gegants del sector com Coinbase i Gemini van anunciar retallades de la seva plantilla del 10% i el 18%.

Temes:

Criptomonedes