Alta velocitat

El Rei i Sánchez viatgen amb l’AVE: inauguraran el tram Madrid-Burgos el 21 de juliol

El tren començarà a operar de forma regular l’endemà

Renfe ha llançat una campanya promocional amb 100.000 bitllets a 18 euros (bitllet Bàsic) i 22 euros (en Confort)

El Rei i Sánchez viatgen amb l’AVE: inauguraran el tram Madrid-Burgos el 21 de juliol

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

El rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez, realitzaran dijous 21 de juliol el viatge inaugural del primer AVE Burgos-Madrid, que connectarà aquestes dues ciutats en 1 hora i 33 minuts, amb 45 minuts de reducció respecte als viatges en trens Alvia, han informat fonts del Govern.

Després d’aquest primer viatge inaugural per a autoritats i mitjans de comunicació, l’AVE entre Madrid i Burgos començarà a operar de forma regular l’endemà, el divendres 22.

La nova infraestructura i els trens de la sèrie 112 permetran una reducció de temps màxima de 45 minuts en els serveis AVE i la millora de temps en els Alvia de fins a 38 minuts amb el País Basc.

La posada en marxa d’aquest nou tram d’Alta Velocitat (Venta de Baños-Burgos) ha patit diversos retards, el més important per defectes en la construcció d’un viaducte pròxim a la capital burgalesa.

Per celebrar l’arribada de l’Alta Velocitat a Burgos, Renfe ha llançat una campanya promocional amb 100.000 bitllets a 18 euros (bitllet Bàsic) i 22 euros (en Confort), independentment de l’origen i la destinació, en trens AVE i Alvia a tot el seu recorregut, entre Madrid i Burgos i el País Basc.

La campanya serà vigent del 30 de juny al 06 de juliol per viatjar entre el 22 de juliol i el 10 de desembre del 2022.

La posada en servei d’aquest corredor comportarà una millora de temps, freqüències amb l’AVE i Alvia i serveis al client.

El temps de viatge entre Burgos i Madrid (amb parada únicament a Valladolid) es veurà reduït a 1 hora i 33 minuts de viatge a l’AVE (45 minuts menys).

Madrid-Burgos passarà de 15 freqüències setmanals per sentit a 32 gràcies al nou AVE i el desdoblament dels Alvia Bilbao / Sant Sebastià. Això significa que Burgos tindrà ara tres freqüències més de dilluns a divendres i una més els dissabtes i diumenges.

També portarà beneficis per a les connexions amb el País Basc, amb reducció de temps de viatge de fins a 38 minuts en els nous serveis Alvia, que connectaran Madrid amb Bilbao en 4 hores i 28 minuts (abans 5 hores i 6 minuts) o Madrid amb Sant Sebastià en 4 hores i 48 minuts (abans 5 hores i 23 minuts).

Notícies relacionades

D’aquests nous serveis i reducció de temps es beneficiaran també destinacions com Vitòria, Miranda, Tolosa, Irun o Llodio.

L’AVE Madrid-Burgos es realitzarà amb els trens de Renfe de la sèrie 112, en els quals, amb el servei de restauració a bord, que el viatger pot adquirir en el moment de la compra del bitllet, s’activen per a aquests trens els bitllets Prèmium, que ofereixen un viatge amb tots els extres inclosos (seients confort per disfrutar de més espai i comoditat, el servei de restauració i la millor política de canvis i anul·lacions, entre d’altres).