Rescats

El SEPI denega el rescat d’Abengoa al no estar demostrada la seva viabilitat

Abengoa havia presentat al·legacions als informes de la Societat Estatal de Participacions Industrials buscant una injecció per garantir la seva viabilitat futura i evitar un nou concurs de creditors

El SEPI denega el rescat d’Abengoa al no estar demostrada la seva viabilitat

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El consell gestor del Fons de Suport a la Solvència d’Empreses Estratègiques, gestionat per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), ha acordat denegar definitivament la sol·licitud d’ajuda pública d’Abengoa per un import de 249 milions d’euros.

Abengoa havia presentat al·legacions als informes de la SEPI, que ja havia desestimat la petició de ‘rescat’ públic per a sis filials del grup (Abengoa Energía, Abener Energía, Abengoa Agua, Inabensa, Abengoa Operación y Mantenimiento i Abengoa Solar España). La companyia buscava amb aquesta injecció un pla per garantir la seva viabilitat futura i evitar un nou concurs de creditors.

Segons van confirmar Europa Press en fonts de la SEPI, les al·legacions presentades per la companyia «no desvirtuen l’existència dels riscos i incerteses exposats als informes dels assessors».

Així mateix, van assenyalar que la resolució ha acabat en sentit desfavorable «al no estar demostrada la seva viabilitat i no estar garantit el reembors del préstec sol·licitat».

Aquest dilluns, el Consell de Ministres ja va autoritzar ajudes per a un total de sis empreses, entre les quals figurava Celsa, tot i que va deixar fora Abengoa, en la que era pràcticament l’última oportunitat per rebre el rescat per a l’enginyeria andalusa, ja que la vigència del fons expira a finals d’aquest mes.

La denegació de l’ajuda pública fa pràcticament decaure el pla perquè el fons nord-americà Terramar aportés 200 milions d’euros a canvi del 70% capital, ja que estava vinculat a la injecció de diners públics.

Notícies relacionades

Així, Abengoa queda abocada cap al que pot ser un dels concursos de creditors més grans de la història empresarial espanyola, amb un forat de gairebé 6.000 milions d’euros.

Ara, la companyia, que té la matriu en concurs des de febrer de l’any passat, haurà d’optar pel marc de la llei concursal i decidir si amplia aquest concurs al grup o si diferents societats seves demanen preconcurs i concurs.

Temes:

Abengoa