Economia

Així va ser l’esdeveniment de Prensa Ibérica sobre innovació tecnològica: ‘Futuribles’

Experts i autoritats van analitzar els reptes del canvi tecnològic en una trobada que va clausurar la vicepresidenta Nadia Calviño

El circuit de jornades, que ha passat per una desena de ciutats espanyoles, pren el pols a l’estat de la innovació

Ciclo ‘Futuribles’ de innovación tecnológica / Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, diari que pertany al mateix grup, Prensa Ibérica, que aquest mitjà, va organitzar a Madrid l’acte amb què es va culminar el cicle Futuribles que des de l’octubre passat ha recorregut diverses ciutats espanyoles per avaluar i impulsar la innovació tecnològica al nostre país. 

La jornada va comptar amb la participació de la vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i es va organitzar al voltant de dues taules de debat amb destacats experts i autoritats que analitzaran el desafiament actual de la innovació.

Oviedo, Vigo, Barcelona, Màlaga, Palma, Múrcia, Càceres, Saragossa, València i Las Palmas són les places que van precedir Madrid en la celebració d’aquest esdeveniment i en l’elaboració de suplements especialitzats en innovació tecnològica que han publicat les diferents capçaleres del grup en cada un dels territoris i en el marc de Futuribles.

Amb la innovació tecnològica com a denominador comú, l’enfocament ha variat en cada una de les trobades: automoció a Vigo, digitalització a Màlaga, energia a Càceres, formació a Saragossa, etc. L’esdeveniment de Madrid, patrocinat per Telefónica, Procter & Gamble i Ayming, va ser l’última parada del cicle i va permetre fer balanç i extreure conclusions d’aquesta primera edició de Futuribles, amb una especial mirada cap a la projecció a futur de la innovació a Espanya.

Agenda de l’esdeveniment

12.00 hores. Benvinguda a càrrec de Javier Moll, president Prensa Ibérica.

12.05 hores. Salutació de Gemma Robles, directora d’EL PERIÓDICO DE ESPAÑA

12.10 hores. Ponència magistral: Els grans reptes de la innovació tecnològica a Espanya, a càrrec de Francisco Marín, director del projecte Futuribles i Premio Nacional de la Trayectoria.

Notícies relacionades

12.20 hores. Taula rodona: ‘Polítiques actives per a la innovació i el desenvolupament’

  • Teresa Riesgo, secretària general d’innovació (streaming)

  • Antón Costas, president del Consell Econòmic i Social

  • Pedro Mier, president d’AMETIC

  • José Manuel Pingarrón, secretari general d’Universitats

  • Ana Castro, vicepresidenta adjunta de Transferència del coneixement del CSIC

  • 12.50 hores. Taula rodona: Les empreses davant el desafiament de la innovació Javier Riaño, vicepresident de màrqueting de P&G Espanya

  • Carlos Artal, director general d’Ayming España

  • David del Val, director Global d’Innovació Estratègica de Telefónica

  • Azucena Hernández, fundadora i CEO d’Eurocybcar

13.20 hores. Clausura per part de Nadia Calviño, vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital.