Transport

Yolanda Díaz confirma que el Govern sospesa bonificar el transport públic

La vicepresidenta segona i ministra de Treball ha assegurat que PSOE i Unides Podem negocien l’ajuda, tot i que no n’ha facilitat detalls

Yolanda Díaz confirma que el Govern sospesa bonificar el transport públic
1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha confirmat aquest dilluns que PSOE i Unides Podem estan negociant incorporar bonificacions al transport públic col·lectiu en el marc de les mesures habilitades per pal·liar l’impacte de la guerra d’Ucraïna.

«No és comprensible que en una regió com Madrid el transport públic no estigui bonificat i, tanmateix, ho estiguin la gasolina i el dièsel», ha defensat en declaracions als mitjans després d’assistir al Nueva Economía Fórum.

La ministra ha apuntat que, per això, PSOE i Podem estan «negociant» la incorporació de les bonificacions en els transports col·lectius, tot i que no ha facilitat detalls sobre la possible quantia d’aquestes reduccions de preus.

La setmana passada, la ministra de Drets Socials i Agenda 2023, Ione Belarra, va anunciar que havia proposat al Govern reduir el preu de l’abonament de transport públic a 10 euros en totes les modalitats, tant urbà com interurbà.

Notícies relacionades

Díaz, de Podem, també ha insistit aquest dilluns que ha arribat el moment d’incorporar un impost extraordinari a les elèctriques. «No havia passat mai en democràcia una enorme transferència de les rendes de la ciutadania a les elèctriques pels preus de l’energia», ha criticat.

«Les elèctriques s’han de comprometre amb Espanya i no hi ha res d’extraordinari, ho estan fent molts països (...) per compensar han d’aportar els que més tenen», ha reclamat. També ha insistit que cal «discriminar» i no fomentar l’ús d’hidrocarburs.