Mesurarà la productivitat
El Regne Unit comença l’assaig més important de la setmana laboral de quatre dies
En la prova participen 70 empreses, que sumen més de 30.000 treballadors

Unes 70 companyies del Regne Unit han iniciat una prova pilot d’una setmana laboral de quatre dies amb el mateix salari, la més important del món segons els seus organitzadors, després que la pandèmia provoqués una readaptació de la manera de treballar.
Les empreses, de diferents sectors –entre els quals el bancari i l’hostaleria– i amb una força laboral de més de 30.000 persones, segons els mitjans britànics, comencen aquesta prova que s’allargarà sis mesos per tal d’establir si una setmana de quatre dies laborals es pot adoptar sense pèrdua de productivitat.
Les empreses continuaran pagant als treballadors el 100% del salari, segons aquest test, que és seguit molt de prop per investigadors universitaris per tal de mesurar l’impacte en la productivitat així com en el benestar del treballador.
Aquesta prova ha sigut posada en marxa pel grup 4 Day Week Global, que fa campanya per reduir els dies laborals, juntament amb el laboratori d’idees Autonomy, les universitats angleses de Cambridge i Oxford i el Boston College.
Aquests investigadors observaran com els treballadors responen a diversos factors, com l’estrès afegit, la satisfacció laboral, la salut, el son, el viatge i els nivells d’energia.
La iniciativa donarà suport a les empreses participants amb tallers sobre models d’èxit, assessorament i capacitació, i avaluacions periòdiques dels resultats.
Flexibilitat laboral
El conseller delegat de Charity Bank, Ed Siegel, l’entitat del qual participa en la prova, va dir aquest dilluns que la pandèmia ha modificat les coses a favor de la flexibilitat laboral.
Notícies relacionades«El concepte del segle XX d’una setmana laboral de cinc dies ja no s’ajusta als negocis del segle XXI. Creiem fermament que una setmana de quatre dies sense canvis en el salari o els beneficis crearà una força laboral més feliç i tindrà un impacte positiu en la productivitat», va afegir Siegel.
Algunes companyies s’havien negat a aquesta flexibilitat, com ara la del sector del motor elèctric Tesla, i el seu conseller delegat, Elon Musk, va comunicar recentment al seu personal que havien de tornar a l’oficina per treballar un mínim de 40 hores a la setmana.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- MOBILITAT Controls a les carreteres gironines pel pont de l’1 de maig
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"