Mesures anticrisi

El Govern autoritza una ajuda de 200 milions d’euros a Volotea

Els accionistes de l’aerolínia sumaran un préstec addicional de 10 milions d’euros

Un avió de {Volotea}.

Un avió de {Volotea}.

2
Es llegeix en minuts

Llum verda del Govern a injectar 200 milions d’euros en els comptes de Volotea. El Consell de Ministres ha autoritzat avui que l’aerolínia amb seu a Barcelona rebi un préstec participatiu procedent del Fons de Recolzament a la Solvència d’Empreses Estratègiques, un paquet de 10.000 milions d’euros gestionat per la SEPI (la Societat Estatal de Participacions Industrials) i dissenyat per ajudar companyies estratègiques per al país. A aquest volum, els accionistes de l’aerolínia realitzaran un préstec addicional de 10 milions d’euros.

L’objectiu d’aquest finançament, segons recull Europa Press, és ajudar l’empresa a reequilibrar-se patrimonialment, així com a afrontar les seves necessitats operatives a llarg termini després de les pèrdues registrades en els últims dos exercicis, i impulsar el projecte de la companyia per als pròxims anys. Abans de la covid, aquesta aerolínia fundada el 2011 ja havia aconseguit sumar cinc anys de rendibilitat i sis anys de caixa positiva. De fet, si el Govern ha autoritzat aquest rescat temporal és perquè l’empresa era solvent abans de la pandèmia i perquè es tracta d’una «empresa estratègica», tant pel nombre de llocs de treball directes i indirectes que genera a Espanya, com per les rutes i connectivitat que ofereix.

A tall d’exemple, des de començament d’any Volotea ha incrementat la seva plantilla un 9% respecte al mateix període del 2021, amb la qual cosa ja ocupa 1.600 treballadors de forma directa. A més, l’aerolínia ha obert una nova base a Lilla (França) i ha sumat sis nous avions a la seva flota, cosa que li permetrà continuar millorant la seva estructura de costos en els pròxims tres anys i aconseguir un augment de l’oferta gràcies que els nous avions tenen una capacitat més gran i autonomia de vol.

Notícies relacionades

En aquesta línia, l’aerolínia ha llançat aquest any la seva oferta més gran fins a la data de places i rutes. La companyia oferirà 11 milions de seients, cosa que implica un augment del 40% en relació amb el 2019, i la seva previsió és transportar entre 9 i 9,5 milions de passatgers en tot el 2022, gairebé un terç més del rècord anual aconseguit l’any previ a la pandèmia.

Creixement sòlid

«Aquest crèdit participatiu i l’aportació addicional dels nostres accionistes permetran el creixement sòlid de la companyia a llarg termini», ha assegurat Carlos Muñoz, fundador i conseller delegat de Volotea. L’aerolínia assegura que l’accés a aquest préstec participatiu reforçarà, així mateix, l’aerolínia de cara al possible acord entre Iberia i Air Europa, en cas que les autoritats de Competència exigeixin un increment de competència en rutes encavalcades.