Aviació

França condemna l’aerolínia espanyola Volotea per delictes laborals

Diversos empleats van superar el temps legal de feina, cosa que li costarà una multa de 247.500 euros, més 66.000 més exempts de pagament

França condemna l’aerolínia espanyola Volotea per delictes laborals
1
Es llegeix en minuts

L’aerolínia espanyola Volotea va ser condemnada aquest dimarts a Nantes, al nord-oest de França, per diversos casos de superació del temps legal de feina, per la qual cosa haurà de pagar una multa de 247.500 euros.

El tribunal de policia de Nantes li va imposar aquesta sanció, igual com va sancionar amb 66.000 euros més exempts de pagament, el director de recursos humans de la companyia.

Els jutges van rebutjar els arguments de Volotea, que assegurava desconèixer que la reglamentació francesa era diferent de l’europea, que permet més temps de treball per als pilots i el personal de vol.

La sentència assenyala que l’aerolínia es va haver d’informar de les especificitats de la legislació de França quan es va instal·lar en aquest país.

Les infraccions van ser revelades per la inspecció de treball entre abril i setembre del 2018.

Volotea, que és la cinquena companyia aèria a França pel seu volum d’activitat, va ser condemnada el mes de setembre passat pel Tribunal de Bordeus per haver utilitzat com a treballadors desplaçats en aquest país pilots que tenia contractats a Espanya amb menors costos laborals.

Notícies relacionades

D’acord amb els seus plans, França ha de representar aquest any el 50% de l’activitat de l’aerolínia de baix cost espanyola, amb una oferta de més de cinc milions de places, cosa que suposa un 54% més que el 2019, l’any previ a la crisi de la covid.

La companyia té a França més de 600 empleats i opera en set bases: Nantes, Bordeus, Tolosa, Estrasburg, Niça i Marsella, a la qual es va afegir l’1 d’abril Lilla.

Temes:

Aerolínies