Inversió

Perelada inaugura un celler en què ha invertit 40 milions

Amb les noves instal·lacions, la companyia passarà de poder produir 1,9 milions a 2,5 milions d’ampolles a l’any

economia/Eugeni Llos, director general Perelada, Javier Suqué, presidente Grup Peralada, Rafael Aranda, RCR Arquitectes y Delfí Sanahuja, enólogo Perelada 1.jpg

economia/Eugeni Llos, director general Perelada, Javier Suqué, presidente Grup Peralada, Rafael Aranda, RCR Arquitectes y Delfí Sanahuja, enólogo Perelada 1.jpg / Toti Ferrer

1
Es llegeix en minuts

El Grupo Perelada ha inaugurat el seu nou celler en què ha invertit 40 milions d’euros. La instal·lació, dissenyada per RCR Arquitectes (premi Prtizker d’arquitectura el 2017), és un projecte que es va començar a gestar fa 20 anys per part de la família propietària, els Suqué Mateu.

Una de les seves característiques és que aposta per la sostenibilitat amb unes instal·lacions integrades al paisatge i vol ser un «llegat» per al municipi i la comarca.

A més pretén posicionar els vins del grup i de la denominació d’origen (DO) Empordà al món. El nou equipament, ubicat en una antiga granja, permetrà augmentar la producció i passar d’1,9 milions a 2,5 milions d’ampolles a l’any.

De tota manera, des de la companyia destaquen que l’objectiu no és fer més vi si no apostar per la qualitat. «Nosaltres ja fem vins bons, però l’objectiu és fer-los excepcionals», segons el president del Grup Peralada, Javier Suqué.

Notícies relacionades

A les instal·lacions han elaborat ja els primers vins i aquest estiu començarà l’activitat enoturística. La inauguració, que es produeix a un any que els cellers arribin al seu primer centenari, ha comptat amb la presència del president Pere Aragonès.

El nou celler no és només singular per la seva arquitectura sinó que també és pionera per la seva sostenibilitat, al ser el primer celler europeu a obtenir la certificació Leed Gold, que acredita alts estàndards d’eficiència energètica de les seves instal·lacions en termes de construcció, funcionament i manteniment.

Temes:

Empreses Vi