Ciberseguretat

La cotitzada australiana Family Zone absorbeix Qustodio per prop de 50 milions d’euros

  • L’aplicació barcelonina de control dels pares completarà l’oferta del grup, que se centra sobretot en tecnologia escolar

  • El 70% de l’import de la compra es pagarà en accions, una vegada l’operació aconsegueixi l’autorització regulatòria

La cotitzada australiana Family Zone absorbeix Qustodio per prop de 50 milions d’euros

Qustodio

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

L’empresa catalana Qustodio és ja, almenys sobre paper, una pota més de la tecnològica australiana Family Zone. Les dues companyies han arribat a un acord pel qual la firma amb seu a Perth adquirirà la barcelonina per 52 milions de dòlars (uns 50 milions d’euros), si bé el 70% d’aquest volum s’abonarà en accions quan l’operació rebi la llum verda de les autoritats competents. A la pràctica, la idea és fusionar els seus negocis de manera que Qustodio complementi l’oferta de Family Zone.

Fundada per Eduardo Cruz, Josep Gaspar i Josh Gabel fa deu anys, l’empresa catalana ha desenvolupat una plataforma que dona, d’una banda, informació als pares de l’ús que fan d’internet els seus fills i, de l'altra, els ajuda a crear hàbits digitals saludables per a ells. La tecnològica australiana és responsable, en canvi, d’un ecosistema de ciberseguretat centrat sobretot en l’àmbit escolar.

«Les dues empreses fan molt bé cada un la seva cosa: ells protegeixen a l’escola i nosaltres estem més aviat en la part de les famílies», sintetitza el conseller delegat de Qustodio, Eduardo Cruz. La qüestió és que «no veiem un futur que no passi per la unificació dels dos contextos», explica l’empresari.

De fet, tal com explica aquest executiu, la catalana feia pràcticament dos anys que explorava vies per incorporar les escoles al seu ventall de solucions, però finalment ha arribat a la conclusió, igual que Family Zone, que valia molt més la pena ajuntar esforços.

Líder mundial

«La fusió de Qustodio i Family Zone és un moviment decisiu al sector de la ciberseguretat ‘online’: per a nosaltres és un honor i un plaer donar la benvinguda a l’equip de Qustodio a la nostra família», afirma el director general de la companyia australiana, Tim Levy, en un comunicat.

Notícies relacionades

«Qustodio i Family Zone comparteixen la visió d’un món millor en el qual educadors i fa'mílies puguin treballar junts per crear experiències ‘online’ segures i enriquidores: aquesta visió comuna ens ha portat a unir forces i a adoptar un enfocament únic i revolucionari a l’hora d’abordar el mercat de la ciberseguretat», completa Cruz en aquest mateix text. «Aquesta unió suposarà la creació d’un autèntic líder mundial en aquest àmbit, amb una escala i unes capacitats operatives sense precedents», diu el directiu català.

Segons conclou Cruz, Qustodio, que té 2 milions d’usuaris i està disponible en 180 països, passa de ser una empresa d’una mica més de 80 treballadors a una amb més de 500.