Transports

El Govern es compromet davant el taxi que els VTC d’àmbit nacional no prestin serveis urbans

En algunes comunitats, com a Madrid, encara no s’ha legislat i hauran de fer-ho abans de l’octubre

El Govern es compromet davant el taxi que els VTC d’àmbit nacional no prestin serveis urbans
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’ha compromès amb el sector del taxi a vigilar que els VTC d’autorització nacional (coneguts com a VTC-N) no presten serveis de caràcter urbà, una vegada expiri el reial decret que va aprovar l’exministre José Luis Ábalos el 2018 després d’una greu crisi en el sector l’estiu d’aquell any.

Així l’hi ha traslladat la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a l’Associació Nacional del Taxi (Antaxi), en una reunió en la qual l’associació majoritària del sector ha manifestat les principals inquietuds i demandes del col·lectiu a nivell estatal.

Antaxi ha recordat que a partir del pròxim 1 d’octubre les comunitats autònomes quedaran habilitades per modificar les condicions de precontractació, sol·licitud de serveis, captació de clients, recorreguts mínims i màxims, serveis o horaris obligatoris i especificacions tècniques del vehicle.

En aquest sentit, els taxistes estan preocupats perquè en molts casos encara no s’ha legislat a les comunitats autònomes i hi ha certa incertesa sobre si aquestes autoritzacions als VTC-N podran continuar permetent que ofereixin serveis urbans.

Notícies relacionades

«Els quatre anys de moratòria que el decret donava a les comunitats per legislar arriben a la seva fi i en molts casos, com a la Comunitat de Madrid, el sector afronta amb molta incertesa la situació de milers de VTC que, en el dia d’avui, no sabem si continuen circulant malgrat no poder fer-ho legalment», ha assenyalat el president d’Antaxi, Julio Sanz.

Tot i que la titular de la cartera ha recordat que aquestes autoritzacions, tal com marca la llei, no podran realitzar serveis urbans, sí que queda oberta la possibilitat que les comunitats autònomes, en l’àmbit de les seves competències, creïn autoritzacions urbanes.