Hisenda

El Govern central es marca l’objectiu d’acabar l’any amb una inflació «molt allunyada dels dos dígits»

Montero confirma que les pensions es revaloritzaran d’acord amb la dada final, sigui quina sigui

El Govern central es marca l’objectiu d’acabar l’any amb una inflació «molt allunyada dels dos dígits»
1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dilluns que el Govern central treballa perquè la inflació mitjana a Espanya acabi l’any allunyada dels dos dígits, tot i que ha volgut garantir que les pensions es revaloritzaran d’acord amb aquesta dada sigui quina sigui, tal com estableix la llei.

En declaracions a La Sexta, Montero ha recordat que el pressupost del 2023 es començarà a elaborar el mes de juliol i serà al novembre quan calgui observar «com es comporta aquesta inflació mitjana».

«És evident que el Govern confia en l’estabilització dels preus» i, de fet, «treballa en escenaris perquè la inflació mitjana de l’any estigui molt allunyada d’aquests dos dígits», però el compromís amb els pensionistes és «contundent», ha afegit la ministra, mentre que ha remarcat que la llei de pensions, pactada amb Europa i aprovada fa només uns mesos, es complirà.

Per això, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat als pensionistes.

Notícies relacionades

Sobre quan podria començar a baixar la inflació, la ministra ha dit que «en el segon semestre es podria produir una estabilització» per tancar l’any amb una dada «que no sigui ni semblant al que hem experimentat en aquest primer trimestre».

En aquest sentit, ha afegit que «com abans acabi la guerra» i «com abans les sancions dissuadeixin Putin de continuar aquesta agressió», l’Executiu tindrà «més capacitat per a l’estabilització dels preus» i es veurà aquesta baixada de la inflació «en el conjunt dels països europeus».