1, 2 i 3 de juny

Vaga a Correus durant la primera setmana de juny

  • CCOO i UGT insten a parar en l’empresa pública de servei postal atès el risc imminent de «fallida tècnica», segons denuncien

Vaga a Correus durant la primera setmana de juny

Efe / Fernando Villar

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els treballadors de Correus estan cridats a parar durant els dies 1, 2 i 3 de juny per denunciar el risc imminent de «fallida tècnica» del servei públic postal, segons denuncien CCOO i UGT aquest dimecres en un comunicat. Les centrals amb representació majoritària han registrat formalment una vaga per a la primera setmana de juny i preparen una manifestació davant el Congrés dels Diputats.

Notícies relacionades

«Correus està a punt de fer ‘fallida tècnica’ i d’arribar a la ruïna econòmica, amb una caiguda de la càrrega de treball, un abandonament del servei públic i una pèrdua de qualitat sense precedents, i uns nivells inacceptables d’ocupació escombraria», han manifestat els sindicats en un comunicat conjunt. També denuncien l’augment de les jornades a temps parcial en la plantilla, en detriment de les contractacions a temps complet, i la pèrdua progressiva d’efectius. En l’última dècada, segons xifres de les memòries anuals publicades per l’empresa pública, Correus ha perdut gairebé 10.000 empleats, i ha passat dels 59.279 treballadors del 2011 als 50.822 treballadors el 2020 (últimes dades disponibles).

Les centrals mantenen des de fa anys un conflicte latent —i amb explosions puntuals— amb l’actual direcció de Correus, presidida per Juan Manuel Serrano, nomenat pel PSOE després de la conformació del govern de coalició el 2020. La setmana de Reis de l’any passat, CCOO i UGT ja van convocar una vaga també durant tres dies «contra el desmantellament» del servei postal. Ara bé, el 2018 ja hi va haver un cicle de conflictes laborals en què les centrals van exigir alces salarials i més contractacions.

Temes:

Vagues Correus