Alimentaria 2022

La Fira estudia distanciar d’Alimentaria les dates de celebració del Barcelona Wine Week

Dubtes creixents sobre la celebració simultània

La Fira estudia distanciar d’Alimentaria les dates de celebració del Barcelona Wine Week
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La Fira de Barcelona estudia separar les dates de celebració del saló Barcelona Wine Week de la fira Alimentaria. La simultaneïtat dels dos salons no sembla haver complagut els expositors dels dos salons.

Mentre que per als expositors a Alimentaria els ha restat sinergies i capacitat d’atracció, per als que són al recinte de la plaça d’Espanya la gran fira de l’alimentació els ha restat el protagonisme. Com a conseqüència d’aquestes sensacions, en el si de l’òrgans de direcció de Fira de Barcelona s’està analitzant seriosament la idea de separar les dates de celebració dels dos salons en la pròxima edició i oferir tota la cobertura merescuda al saló BWW, que aquests dies s’ha vist una mica eclipsat per Alimentaria.

Notícies relacionades

Barcelona Wine Week pretén consolidar-se com el certamen de referència del vi espanyol de qualitat. Amb un total de 650 expositors i presència de més de 60 denominacions d’origen, la mostra és un paradís per als aficionats al vi. La previsió de 20.000 assistents potser es veu afectada per Alimentaria, que sembla que ha guanyat trànsit de visitants al llarg de la setmana, després d’una primera jornada que va causar dubtes. La internacionalitat és clau per a BWW, amb uns 350 compradors internacionals interessats que proveïdors espanyols. D’aquest interès s’esperen durant la setmana almenys 4.000 reunions de negoci.

El nombre de compradors espanyols potencials que van confirmar la seva presència a la fira és d’uns 1.300. En els 10.000 metres quadrats d’exposició s’hauran desenvolupat al final de la setmana una quarantena d’activitats de promoció, amb conferències participació d’uns 80 experts. Les varietats autòctones minoritàries en l’elaboració dels vins i l’augment de referències amb certificat ecològic han centrat l’interès dels assistents. Com a curiositats, un vi de de criança submarina, un dipòsit de formigó gegant en forma d’ou i vins en llauna.