Innovació

El Parc Científic de Barcelona arriba a màxims històrics

Les instal·lacions sumen 25 noves empreses entre el 2021 i els dos primers mesos d’aquest any, amb una ocupació del 98%

zentauroepp45391422 barcelona  08 10 2018  entrevista pel suplement  innovaci n 181010171329

zentauroepp45391422 barcelona 08 10 2018 entrevista pel suplement innovaci n 181010171329 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Rècord. El Parc Científic de Barcelona (PCB) va captar l’any passat i durant els dos primers mesos d’aquest any un total de 25 empreses, i ha arribat a una ocupació dels espais condicionats del 98%. Aquestes dades consoliden aquestes instal·lacions com un dels ‘hubs’ més importants d’Europa en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut.

Actualment, un 92% de la seva superfície total destinada a clients (32.955 metres quadrats) ja està ocupada (21.061 corresponen a espais de laboratoris i 9.309, a oficines). Tot això representa un increment del 9% amb relació a l’ocupació al tancament del 2020. La inversió total per aconseguir condicionar nous espais va ser d’1,9 milions d’euros, dels quals mig milió els ha aportat el Parc; 300.000, l’Ajuntament de Barcelona, i la resta, 1,1 milions, els mateixos clients.

Des del 2012, moment en què es va finalitzar l’últim edifici, el Clúster II, el Parc va començar una etapa de creixement i va guanyar des d’aleshores 3.652 metres quadrats d’oficines i 7.352 de laboratoris. El Clúster II té actualment un nivell d’ocupació del 89%. En poc més d’un any, del gener del 2021 al febrer del 2022, el creixement del nombre de laboratoris i oficines ha permès la incorporació al parc de 25 noves companyies del sector de les ciències de la vida i la salut.

Acceleradora BCN Health Booster

Quatre empreses, Aptadel Therapeutics, MiMark Diagnostics, Nuage Therapeutics i OneChain Immunotherapeutics, han començat a desenvolupar la seva activitat al Parc en el marc de l’acceleradora BCN Health Booster, que va arrencar el novembre del 2021 impulsada pel Parc i l’Ajuntament, amb la col·laboració de Barcelona Activa i el suport de Biocat. També s’hi han incorporat AdBio Partners, Devsynthesis, Draconis Pharma, Fertinagro Biotech, IMIDomics, Inbrain Neuroelectronics, Labin, Millhouse International, NIVD-BCN, oloBion, Omniscope, Real Deal Milk, Rejuveron Senescence Therapeutics, Seritech, Solitek, Tyris Therapeutics i Zip Solutions, entre d’altres.

«El Parc ha tancat un any rècord i comença el 2022 amb un ritme molt fort d’incorporacions a la nostra comunitat amb diferents perfils d’empreses: ‘spin-offs’ i ‘start-ups’ amb un alt component d’innovació i amb projectes de descobriment de productes terapèutics o d’eines de diagnòstic, però també empreses consolidades que aposten pel nostre centre, o empreses estrangeres que decideixen instal·lar la seva filial europea al PCB. Aquest dinamisme del Parc dels últims quatre anys és un indicador més del creixement i consolidació que viu el sector de les ciències de la salut», explica Maria Terrades, directora del Parc.

Notícies relacionades

La majoria de les companyies incorporades són empreses emergents amb un alt component d’innovació i impacte social, equips petits, demanda de laboratori i grans perspectives de creixement. També s’hi han establert empreses ja consolidades o entitats que aterren a Europa i han decidit apostar per la BioRegió de Catalunya. La mitjana és de cinc treballadors per empresa, tot i que alguna n’aporta més de 30.

S