«Amenaça» per al comerç local

Bilbao tindrà el seu primer ‘supermercat fantasma’ després de l’estiu

L’establiment, de l’empresa turca Getir, oferirà entregues en deu minuts

Bilbao tindrà el seu primer ‘supermercat fantasma’ després de l’estiu

Supermercado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer supermercat fantasma o ‘dark market’ del País Basc obrirà les portes a finals d’aquest estiu a Bilbao. Bé, en realitat «obrir les portes» no és el terme correcte, ja que cap client podrà acudir presencialment a aquesta botiga. Només es podran realitzar les comandes a través d’internet. Aquest establiment, de l’empresa turca Getir, oferirà una entrega ultraràpida dels productes a domicili.

Els ‘dark market’ recorden les ‘dark kitchen’ –o ‘cuina fantasma’–, que únicament es dediquen a vendre els seus plats a través de plataformes en línia com Glovo. Aquest és un cas similar ja que, en lloc d’un supermercat convencional, el nou establiment de Bilbao serà un magatzem amb «més de 1.500 productes de proveïdors nacionals i internacionals». Un concepte de negoci que en altres localitats ha disparat les alarmes entre els veïns perquè suposa una «amenaça» per al comerç local.

Horaris sense competència

Notícies relacionades

Els treballadors d’aquesta cadena hauran de treballar a contrarellotge agafant els productes de les prestatgeries i entregant-los al client en només deu minuts. Estaran disponibles des de les vuit del matí fins a les dotze de la nit i fins a les dues de la matinada els divendres i dissabtes

La companyia Getir té presència en nou països amb més de 1.100 establiments. A Espanya té 40 botigues distribuïdes per Madrid, Barcelona, Sevilla, València, Saragossa i pròximament també a Bilbao.