Vaga de transportistes

Els transportistes es reuneixen aquest dilluns amb el Govern central després d’una setmana d’aturada

El CNTC demana que el Govern adopti mesures econòmiques «immediates» per reduir l’impacte de l’increment del preu dels carburants

Els transportistes es reuneixen aquest dilluns amb el Govern central després d’una setmana d’aturada

ANNA MAS

1
Es llegeix en minuts

Les ministres d’Assumptes Econòmics, Hisenda i Transports es reuneixen aquest dilluns amb el Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) per estudiar la situació del sector, protagonista d’una aturada indefinida que avui compleix una setmana i amenaça amb provocar desproveïments.

La reunió amb l’òrgan sectorial que fa d’interlocutor amb el Govern tindrà lloc al Ministeri de Transports i hi participaran la vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la titular d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, i la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

El CNTC demana a l’Executiu que adopti mesures econòmiques «immediates» per reduir l’impacte de l’increment del preu dels carburants en el sector i reclama que es garanteixi el dret al treball dels transportistes que han decidit no secundar l’aturada.

El Comitè Nacional de Transport per Carretera agrupa grans flotistes i carregadors que representen el 15% de les empreses del sector, mentre que l’altre 85% està format per autònoms i pimes, segons afirma la Plataforma per a la Defensa del Sector de Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional.

Aquesta plataforma és la que ha convocat l’aturada indefinida, que està causant cada vegada més problemes a la cadena de subministraments d’alguns productes i ha obligat a portar a terme un ampli dispositiu policial per evitar que els piquets impedeixin treballar als que no secunden la protesta.

Notícies relacionades

Els membres del col·lectiu diuen que no se senten representats en el CNTC i han reiterat que no desconvocaran l’aturada mentre no els rebi la ministra de Transport, Raquel Sánchez.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va expressar la setmana passada la seva «absoluta empatia» davant les demandes dels transportistes, als quals ha ofert diàleg, però ha cridat a la calma davant les accions violentes d’«una minoria» davant les quals l’Executiu garantirà l’ordre públic.