Empreses

L’ICF inverteix 7,7 milions d’euros en ‘start-ups’ el 2021, el doble que l’any anterior

Un total de 20 empreses es reparteixen la injecció, canalitzada sobretot a través de préstecs participatius

L’ICF inverteix 7,7 milions d’euros en ‘start-ups’ el 2021, el doble que l’any anterior

ICF

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Nova prova que el vent bufa a favor de l’ecosistema emprenedor local. L’Institut Català de Finances (ICF) ha disparat les seves xifres d’inversió en ‘start-ups’ respecte al 2020 i les ha millorat lleugerament respecte a l’últim exercici anterior a la pandèmia. A través dels seus dos instruments d’inversió, IFEM Innovació i el fons ICF Venture Tech II, l’entitat va tancar l’any passat 20 noves operacions d’inversió per un total de 7,7 milions d’euros, una mica més del doble que l’any anterior (3,7 milions en 14 companyies) i gairebé un 10% més que el 2019.

A més, l’ICF calcula que ha mobilitzat en total 49 milions d’euros, als quals se sumen 41 milions d’euros procedents d’altres inversors.

En el seu cas, la major part de les operacions s’han tancat a través de la línia IFEM Innovació, que treballa amb préstecs participatius de 200.000 euros. D’aquest paquet s’han beneficiat empreses com Ivoox, Kubbo, Nuclio Digital School, Taclia i Nectios. Quant al fons estrictament de capital risc, pensat per a ‘start-ups’ en fases més madures, ha invertit en 7 companyies entre les quals figuren Top Doctors, Bigle Legal i Inbrain.

Sector TIC

Notícies relacionades

Durant el 2021, detalla l’entitat en un comunicat, la majoria d’inversions anaven destinades a ‘start-ups’ del sector TIC, tot i que també s’han acordat operacions amb companyies del sector salut i biològic. «Les empreses invertides comparteixen una sèrie de trets característics que les defineixen: es tracta de companyies amb un alt component innovador que busquin solucions creatives a necessitats actuals i que apostin per sistemes i plataformes digitals per impulsar el seu negoci», afegeix el text.

«Com a entitat financera pública és clau donar suport a les empreses emergents, un segment en expansió i de gran valor per a l’economia catalana», argumenta el director de capital risc de l’ICF, Emili Gómez. «A Catalunya hi ha més de 1.700 s’tart-ups’ [1.900, segons l’últim recompte d’Acció] i Barcelona és el quart ‘hub’ de ‘start-ups’ de la Unió Europea. Des de l’ICF volem continuar potenciant aquest teixit econòmic al costat d’altres entitats de l’ecosistema inversor», conclou.