Relleu a la farmacèutica

Jorge Gallardo deixa la presidència d’Almirall en mans del seu fill Carlos

Jorge Gallardo deixa la presidència d’Almirall en mans del seu fill Carlos
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Jorge Gallardo, actual president de la farmacèutica catalana Almirall, ha anunciat aquest dilluns que deixa la presidència de la companyia en mans del seu fill Carlos Gallardo Piqué, que ja era vicepresident del consell.

La farmacèutica catalana ha anunciat el relleu a la cúpula de la companyia en una comunicació remesa aquest matí a la CNMV, el supervisor borsari espanyol, tot i que precisa que els canvis es van decidir en el consell celebrat el 18 de febrer.

La renúncia de Gallardo –que té 80 anys– com a president es farà efectiva al finalitzar la Junta General d’Accionistes d’Almirall, que s’ha convocat per al 6 de maig.

Com a conseqüència d’aquesta decisió, el consell ha nomenat ja Carlos Gallardo Piqué com a president del consell d’administració d’Almirall, un nomenament que, no obstant, es farà efectiu una vegada hagi finalitzat aquesta Junta.

D’aquesta manera, es formalitza la successió a la cúpula d’Almirall, una de les farmacèutiques més importants d’Espanya i el capital de la qual és familiar, ja que està en mans dels germans Jorge i Antonio Gallardo.

El compromís amb el futur

En un comunicat, Almirall ha ressaltat que el nomenament de Carlos Gallardo Piqué com a president posa de manifest el compromís de la família amb el futur d’Almirall.

Carlos Gallardo Piqué és membre del consell d’Almirall des del 2013 i ha sigut director general d’Almirall al Regne Unit i Irlanda.

Fundador i conseller delegat de CG Health Ventures, que inverteix i crea empreses de salut digital, és enginyer industrial per la UPC i MBA per la Universitat de Stanford.

«Estic molt content d’assumir aquest nou repte com a president d’Almirall i poder contribuir des d’aquesta posició a portar la companyia a una posició de lideratge mundial en el camp de la dermatologia mèdica», ha assegurat el nou president en un comunicat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el consell d’Almirall ha agraït a Jorge Gallardo la seva «immensa contribució a Almirall». «Ha sigut un veritable privilegi i plaer liderar Almirall. Hem aconseguit molts èxits i també ens hem enfrontat a diversos reptes», ha afegit.

«Estic convençut que la companyia té un futur prometedor i comptem amb l’equip directiu i consell d’administració idonis per dirigir-lo. Desitjo molt èxit al Carlos en el seu nou rol i en aquesta nova etapa de la companyia», ha remarcat Jorge Gallardo.