Mercat financer

La ‘fintech’ catalana SeQura invertirà 10 milions en un centre d’innovació a Barcelona

L’empresa preveu contractar 150 persones l’any vinent i més de la meitat seran perfils tecnològics i de producte

La ‘fintech’ catalana SeQura invertirà 10 milions en un centre d’innovació a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

La ‘start-up’ financera SeQura vol digitalitzar les botigues físiques, agilitar el procés de compra, fidelitzar més els clients i, de passada, liderar la nova onada de transformació ‘fintech’ des de Barcelona. La companyia, fundada a la capital catalana ja fa vuit anys, acaba d’anunciar que invertirà 10 milions d’euros en un centre d’innovació que ubicarà a la ciutat i que, a més, s’incorpora com a soci global de l’associació Tech Barcelona.

La companyia ha desenvolupat un sistema mitjançant el qual una persona pot comprar a través d’internet i pagar una vegada rebi el producte, sigui de cop o en un pagament a terminis. L’objectiu, amb aquest ‘hub’ d’innovació que posarà en marxa aquest any, és desenvolupar nous productes i eines en aquesta àrea. Per a això, explica la mateixa empresa en un comunicat, es contractaran 150 persones durant l’any vinent, 80 de les quals per desenvolupar tecnologia i producte.

«La conveniència, confiança i agilitat en el procés de compra són imperatives per convertir visites ‘online’ en vendes, en context amb un perfil de consumidor acostumat a la immediatesa i a la comoditat: ¿Té sentit l’obligació de proporcionar la teva informació personal a cada botiga ‘online’ i recordar una contrasenya única quan tornes a comprar?», exposa el conseller delegat de SeQura, David Bäckström. «Ens hem replantejat l’experiència actual de compra i hem simplificat aquest procés fins a reduir-lo a un sol clic», explica el directiu. «Aquesta inversió ens permetrà accelerar el desenvolupament i implementació d’aquest tipus d’eines per als nostres comerços afiliats», acaba.

Focus estratègic

Notícies relacionades

Entre les marques que accepten pagaments a través de SeQura hi figuren el comerç electrònic Aliexpress, la botiga d’electrodomèstics Miró, la fabricant de mòbils Huawei i la cadena de venda de videojocs Game. De fet, tal com indica en aquest mateix comunicat, la ‘start-up’ també ofereix diferents solucions de pagament ajornat en els punts de venda físics d’aquests negocis.

«El sector financer està en un moment de canvi determinant, i Barcelona té l’oportunitat de contribuir i liderar aquesta transformació des de la tecnologia», indica al seu torn el conseller delegat de Tech Barcelona, l’organització a la qual ara s’associa SeQura, Miquel Martí. «El sector ‘fintech’ és un dels focus estratègics de desenvolupament de l’ecosistema, i és fonamental aglutinar les principals companyies tecnològiques, com SeQura, que lideren aquest canvi», conclou.