Finances digitals

La ‘fintech’ Revolut comença a operar com a banc a Espanya

  • L’activació de la llicència suposa que els diners dipositats estiguin garantits fins a 100.000 euros per les autoritats de Lituània

La ‘fintech’ Revolut comença a operar com a banc a Espanya
2
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

L’entitat financera digital britànica Revolut ha començat a operar com a banc a Espanya, a més d’en uns altres nou països europeus. La novetat més immediata que això suposa és que els clients de la ‘fintech’ que n’actualitzin el perfil a Revolut Bank passaran a tenir garantit el cobrament de fins a 100.000 euros dels diners que tinguin dipositats a la companyia en cas que aquesta no pogués fer front als pagaments. Es tracta de la garantia estàndard a la Unió Europea des de l’anterior crisi financera i en aquest cas la deixarà el Fons de Garantia de Dipòsits de Lituània, que és on el grup té la llicència bancària que li permet operar a tot el territori comunitari.  

La garantia dels dipòsits és molt activada rarament a la pràctica: durant l’última crisi financera espanyola, amb prou feines es va utilitzar en casos com el del petit Banc de Madrid, però no va ser necessària en els de les grans caixes trencades. No obstant, serveix per donar tranquil·litat als clients i, per tant, permet a les entitats que compten amb ella captar més recursos i accelerar-ne el creixement. Revolut, de fet, ha destacat que el 80% dels seus clients espanyols dipositarien més diners en el compte si comptés amb protecció de dipòsits i gairebé el 60% en gastaria més, segons una enquesta que va realitzar a finals de l’any passat.

Gràcies a operar com a banc, a més, l’entitat té previst oferir més endavant als més de 800.000 usuaris espanyols altres productes, com targetes de crèdit i crèdits al consum. «El llançament del banc a Espanya proporcionarà un nivell més gran de seguretat i confiança als nostres clients, i ens permetrà llançar més productes i serveis en un futur», ha afirmat Joe Heneghan, conseller delegat de Revoult Bank, en una nota. 

Història

Notícies relacionades

Revolut va ser fundada a Londres el 2015 pel rus Nikolái Storonski i l’ucraïnès Vlad Yatsenko, els dos exempleats de grans bancs internacionals com Credit Suisse, Lehman Brothers, Deutsche Bank i UBS. Al principi, el negoci es basava en facilitar les transferències internacionals i proporcionar avantatges per a viatgers internacionals (com abaratir les transaccions en moneda estrangera i els canvis de divisa, entre d’altres). Posteriorment, va anar incorporant altres serveis, com comptes, targetes o inversió en criptoactius (53 de disponibles actualment). 

El 2018, el grup va obtenir la llicència bancària a Lituània, que ampliava els serveis que podia oferir, ja que fins aleshores només podia operar com a entitat de diners electrònics. El maig del 2020 va activar el seu banc al país i posteriorment l’ha anat ampliant fins a 28 països europeus. Al principi de desembre va començar a Portugal, França i Itàlia, i aquest gener ho ha fet a Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Holanda i Suècia, a més de a Espanya, on opera des del 2017. Revolut compta amb més de 18 milions de clients particulars i 500.000 d’empresarials i té presència a 35 països

Temes:

Bancs