L’últim avís de l’OCU: la meitat de l’orenga comercialitzada està adulterada

La Comissió Europea ha realitzat una investigació sobre l’autenticitat de les herbes aromàtiques i espècies en 1.900 productes

oregano-herbs-season-aromatic-herbs1

oregano-herbs-season-aromatic-herbs1

1
Es llegeix en minuts

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha llançat aquesta setmana una alerta sobre l’adulteració de les herbes aromàtiques i espècies. Segons l’OCU, la meitat de l’orenga comercialitzada està adulterada.

Segons l’organització aquests condiments són productes susceptibles al frau pel seu alt valor econòmic, motiu pel qual la Comissió Europea ha elaborat un informe sobre l’autenticitat d’herbes i espècies que es comercialitzen a la Unió Europea.

 La Comissió Europea va encarregar una investigació sobre la puresa d’aquests productes a partir de 1.900 productes que 21 països de la Unió Europea (UE) van enviar al centre d’investigació per a la seva anàlisi. L’estudi es va centrar en aquells amb més nombre de casos de frau segons les dades registrades dins del pla de control coordinat de la UE: comí, cúrcuma, orenga, pebre vermell, pebre i safrà.

Amb fulles d’olivera

 En concret, l’orenga és segons la investigació el producte més fraudulent, amb un 48% de les mostres adulterades amb material vegetal més barat (amb fulles d’olivera en la majoria dels casos). La segueixen el pebre (17%), el comí (14%), la cúrcuma (11%), el safrà (11%) i el pebre vermell (6%). A més, en el 2% de les mostres es van localitzar colorants no autoritzats.

Notícies relacionades

Davant l’elevat volum de frau detectat i els riscos que podria suposar per a la salut dels consumidors, l’OCU demana a les administracions que es reforcin els controls tant en duanes com en mercat interior, tal com ho ha sol·licitat la Comissió Europea. 

 

Temes:

Consum