En el Consell de Ministres

Dimarts el Govern aprovarà l’actualització de les pensions per al 2022

Sánchez apunta que l’Executiu destinarà entre el 2021 i aquest any 6.500 milions per «dignificar» les condicions de la gent gran

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Aquest dissabte Pedro Sánchez ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà l’actualització de les pensions per a l’any 2022 dimarts que ve. El president del Govern ha assegurat que entre el 2021 i el 2022 l’Executiu destinarà un total de 6.500 milions d’euros per a la «dignificació» de les pensions. «[A la gent gran] els hem de donar aquest reconeixement de dignitat i dignificació de les seves condicions», ha dit Sánchez.

Notícies relacionades

En un acte del PSOE a Gijón, el cap de l’Executiu ha assenyalat que després de la pandèmia el seu Gabinet s’ha centrat «sobretot en la gent gran, perquè són els que han patit amb més gravetat l’embat» del coronavirus. A continuació, ha informat que en la pròxima reunió del Consell de Ministres s’aprovarà el reial decret per actualitzar les pensions per al 2022. Un increment que respon a la inflació i que els pensionistes ja notaran en la paga de gener. «Justícia i dignitat per a la nostra gent gran», ha afirmat.

«He portat aquí una xuleta per declinar això en números...», ha afirmat Sánchez fent broma mentre treia un paper de la butxaca per enumerar algunes de les xifres que cobraran els pensionistes el 2022. Segons ha dit, el 2017 la pensió mínima era de 637 euros i amb el model del PP el 2022 estaria en 646 euros. «Amb el nou model cobraran 720 euros, és a dir 74 euros més al mes», ha dit. Tot seguit, ha detallat que aquest any la pensió mitjana de viudetat arribarà als 711 euros –53 euros més que amb el PP– i la pensió mitjana de jubilació serà de 1.182 euros –97 euros per sobre del model anterior.