Complement

¿Com es calcula la pagueta de gener?

¿Com es calcula la pagueta de gener?

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Aquest dijous ha començat el pagament de la pagueta de les pensions corresponent al mes de gener per part d’alguns bancs als pensionistes que tenen dret a rebre aquesta paga extraordinària.

Una quantitat que no totes les entitats financeres ingressen alhora: de fet, hi ha bancs que no entregaran aquests diners als clients fins aquest dimarts.

Dubtes

Molts beneficiaris d’aquesta segona prestació es pregunten quant cobraran exactament, ja que no és la mateixa quantia que reben amb la pensió habitual, sinó una mica més baixa.

Cal recordar que aquesta pagueta s’entrega per la variació de la inflació de l’índex de preus de consum (IPC), per garantir el poder adquisitiu dels pensionistes.

Però exactament, ¿quant cobrarà cada jubilat espanyol?

Per saber-ho, cal fer tres operacions matemàtiques relativament senzilles. La primera és agafar la xifra del que s’ha cobrat durant un mes del 2021.

14 pagues

Notícies relacionades

Quan es tingui, es multiplica per 14 pagues, per saber quant s’ha cobrat durant tot l’any. I, una vegada es coneix aquesta dada, cal multiplicar el resultat per 1,6 –que és la variació de l’índex de preus de consum, és a dir, la diferència entre la inflació prevista per al 2021, que va ser del 0,9%, i l’escalada real de preus, que ha sigut del 2,5%– i el resultat, dividir-lo entre 100. Amb això se sabrà exactament el valor de la pagueta extra de les pensions que es rebrà.

És a dir, si per exemple es cobra la pensió màxima de 2.707,49 euros al mes, a l’any es reben 37.904,86 euros. Multiplicant aquesta quantitat per 1,6, dona com a resultat 60.647,776 euros, que dividit entre 100 dona una pagueta extraordinària de 606,48 euros.