Empreses

El fons Abac compra l’empresa cordovesa de mobles OB Cocina

La firma inversora amb seu a Barcelona aspira a crear un grup que lideri la fabricació de mobles de cuina a Espanya

El fons Abac compra l’empresa cordovesa de mobles OB Cocina

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Després de quaranta anys de trajectòria familiar, la fabricant de mobles de cuina OB Cocinas passa en mans d’un fons d’inversió. Abac Capital ha adquirit una participació majoritària d’aquesta companyia cordovesa i s’ha convertit, amb aquesta operació, en el seu principal propietari, si bé la família fundadora manté part de la propietat. La intenció d’aquesta firma inversora amb seu a Barcelona, que prefereix no revelar l’import pagat, és crear un grup líder en la fabricació de mobles de cuina a Espanya.

OB Cocinas es dedica al disseny i fabricació de mobiliari de cuina, un gènere que produeix des de la seva planta de Villafranca de Córdoba i que comercialitza a través d’una xarxa de distribució formada per 500 punts de venda a tot Espanya. D’acord amb un comunicat, la companyia exporta més del 20% de la seva producció. A tot això, Abac pretén sumar recursos en termes d’estratègia, operació i diners, així com l’experiència dels seus socis, amb l’objectiu d’accelerar la seva expansió. El fons contempla tant créixer de forma orgànica com comprar altres empreses.

«El sector de la fabricació de mobiliari de cuina a Espanya ha protagonitzat un creixement molt significatiu els últims anys a causa de la solidesa del mercat nacional, així com a l’exitós procés d’expansió internacional d’alguns fabricants», justifica el soci fundador d’Abac, Borja Martínez de la Rosa. «La nostra ambició és impulsar la creació d’un nou grup líder en l’àmbit nacional, recolzant-nos en el talent d’OB Cocinas i basant-nos en un producte sostenible i un servei d’alta qualitat a través de la digitalització, a què s’incorporaran altres companyies del sector per accelerar la seva consolidació», explica el directiu.

Empresa sòlida

Notícies relacionades

Al seu torn, el soci i gerent d’OB Cocinas, Diego Obrero, assegura estar «il·lusionat» amb la «nova etapa que afronta la companyia». Segons ell, «l’entrada d’Abac permetrà aprofitar les múltiples oportunitats de creixement que en l’entorn actual s’estan generant» i tot això, afegeix, «mantenint l’excel·lència en el producte i servei, aspecte reconegut i valorat com a senya d’identitat d’OB Cocinas pels professionals del sector».

Aquesta és la primera inversió del segon fons gestionat per Abac, que defensa l’acord com un bon exemple de les operacions que interessen la firma: «Companyies sòlides de mida mitjana que es beneficiïn d’un nou inversor local amb visió global i impacte positiu».

Temes:

Empreses