Relacions internacionals

Els Reis visiten l’estand del Marroc a Fitur en un nou gest cap a Rabat

Felip VI vol deixar enrere la crisi diplomàtica entre els dos països a causa de l’acollida a Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Gali

2
Es llegeix en minuts

Els Reis han visitat l’estand del Marroc durant el recorregut que han realitzat pels diferents pavellons que conformen la 42è edició de Fira Internacional de Turisme (Fitur), que se celebra a Ifema Madrid fins al pròxim diumenge.

Felip i Letizia han sigut rebuts a l’estand del Marroc per l’encarregat de negocis, Farid Aoulouhaj, amb qui han tingut ocasió de conversar juntament amb el director de l’Oficina Nacional Marroquí de Turisme a Espanya, Khalid Mimi, també present. El Marroc va cridar a consultes la seva ambaixadora el mes de maig passat en plena crisi i encara no ha tornat.

A més, els Reis, que han estat acompanyats en tot moment per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, s’han fet fotos tant amb ells com amb alguns dels treballadors que eren a l’estand.

Des de Zarzuela expliquen que el recorregut per Fitur el prepara cada any la direcció de la fira, que proposa a Casa Reial tota una sèrie de parades en les quals es tenen en compte diferents aspectes com empreses rellevants, nous expositors i també un cert equilibri geogràfic i de pes turístic.

En aquesta ocasió, Felip i Letizia, a més de visitar els estands de diverses comunitats autònomes i empreses del sector turístic, han tingut ocasió de veure els expositors de diversos països més, com Jordània i Portugal, així com la República Dominicana, país convidat en aquesta edició.

No obstant, que el Marroc hagi figurat en aquest recorregut cal interpretar-se com un nou gest cap a Rabat, després del missatge enviat dilluns per Felip VI al regne veí amb la intenció de deixar enrere la crisi diplomàtica entre els dos països a compte de l’acollida del líder del Front Polisario, Brahim Gali, i la negativa a reconèixer com a marroquí el Sàhara Occidental.

Notícies relacionades

Felip VI va parlar per primera vegada sobre aquesta qüestió en el seu discurs al cos diplomàtic, assenyalant que els dos governs «han acordat redefinir conjuntament una relació per al segle XXI, sobre pilars més forts i sòlids».

«Ara, les dues nacions hem de caminar juntes per començar a materialitzar ja aquesta nova relació», va comminar el monarca, remarcant que «es tracta de trobar solucions als problemes que preocupen els nostres pobles».