Negociació en curs

Torrent: «La reforma laboral del Govern no és la que Catalunya necessita»

  • El dirigent d’ERC reclama incorporar a l’acord de reforma laboral elements com l’autorització administrativa dels eros, els salaris de tramitació o l’increment d’indemnitzacions per acomiadament

Torrent: «La reforma laboral del Govern no és la que Catalunya necessita»

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC ambiciona incorporar modificacions de pes a la reforma laboral pactada entre el Govern i els agents socials a canvi del seu suport. «La reforma laboral no és la que Catalunya necessita», ha declarat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts. El dirigent republicà troba a faltar elements com l’autorització administrativa dels eros, els salaris de tramitació o l’increment d’indemnitzacions per acomiadament, en la línia del manifestat pel president del Govern, Pere Aragonès.

Els republicans reclamen canvis substantius que incidirien en un dels pilars de la reforma del PP del 2012 que no ha tocat la nova reforma del Govern de coalició: l’acomiadament. Una qüestió que dins de la mateixa coalició va generar dissens i que no es va arribar a plantejar a la patronal per retenir-la a les taules de negociació i acabar aconseguint l’acord. Ara ERC demana tocar aquest pilar a canvi del seu suport parlamentari, potencialment necessari per tirar endavant legislativament la norma i que, d’altra banda, podria provocar que la CEOE es despengés de l’acord si s’incorporen els canvis esmentats.