Acords del Consell Executiu

El Govern es felicita per la tornada al col·le el dia 10

  • L’Executiu reitera la seva defensa del català, l’escola i la cohesió social en una declaració a instàncies d’Aragonès

  • La Generalitat espera reunir la taula de diàleg amb el Govern central «a principis d’any»

Rueda de prensa de la portavoz del Govern de Cataluña, Patrícia Plaja, tras el Consell Executiu

Rueda de prensa de la portavoz del Govern de Cataluña, Patrícia Plaja, tras el Consell Executiu / David Zorrakino (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El Govern ha saludat positivament el retorn de tots els alumnes amb normalitat a les aules el dia 10, acordada pel Govern central amb el consens de totes les autonomies. La portaveu de l’Executiu, Patricia Plaja, ha remarcat que els centres escolars són «entorns segurs» i ha considerat que la tornada a les escoles el dia 10 és una notícia que va en la línia del plantejat per la Generalitat.

Notícies relacionades

D’altra banda, el Govern, a petició del president Pere Aragonès, ha aprovat una declaració de suport al català, les escoles i la cohesió social en què es mostra el suport i la protecció jurídica de la Generalitat als docents davant «qualsevol atac» que puguin patir. El Govern apunta que continuarà exigint responsabilitats als que ataquin col·lectius o persones individuals «pel simple fet de defensar l’ús del català». El Govern insisteix en la seva defensa de l’escola catalana com un «model d’èxit basat en la no discriminació lingüística de l’alumnat». Es tracta de donar format institucional al que «ja és una prioritat» de l’Executiu, ha admès Plaja sobre l’abast d’aquesta declaració.

Sobre la taula de diàleg i la pròxima reunió d’aquest organisme bilateral per abordar el conflicte sobiranista, la portaveu ha afirmat que «encara no està tancada la data», però ha insistit que la previsió és que es produeixi «a principis d’any».