Reforma laboral:

El Govern prorroga l'SMI de 2021 fins que es negociï amb els agents socials

  • L’Executiu va aprovar al setembre una pujada de 15 euros al mes de l’SMI, fins als 965 euros

El Govern prorroga l'SMI de 2021 fins que es negociï amb els agents socials

Cézaro de Luca / EPC

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern va a prorrogar el salari mínim interprofessional (SMI) en els vigents 965 euros mensuals bruts en 14 pagues fins que es negociï la quantia per a 2022 amb patronal i sindicats.

Segons assenyalen a Efe fonts del Ministeri de Treball, l’acord resultant de la negociació podrà tenir caràcter retroactiu, és a dir, es podrà aplicar amb efectes des de l’1 de gener, com ha ocorregut en altres ocasions.

Així, el consell de ministres d’aquest dimarts prorrogarà, segons avança ‘La Información’, les xifres vigents mentre esperen a negociar amb els agents socials.

Des del Ministeri de Treball sempre han assenyalat que aquestes negociacions tindrien lloc després que es tanquessin les de la reforma laboral, que van acabar la setmana passada amb un acord que s’aprova aquest dimarts.

Notícies relacionades

Els sindicats ja havien assenyalat que quan es tanqués la reforma laboral exigirien la pujada del salari mínim SMI a 1.000 euros el 2022, una demanda a la qual es nega, en principi, la patronal.

El Govern va aprovar el setembre passat una pujada de 15 euros al mes de l’SMI fins als 965 euros, segons el que es va acordar amb els sindicats, amb el rebuig de la patronal.