Consell Europeu d’Ocupació

Els Vint-i-set pacten el marc per crear «salari mínims adequats»

  • La iniciativa, que no pretén obligar a introduir salaris mínims ni fixa quanties, establirà criteris per revisar salaris i millorar la protecció i la informació

  • La següent etapa en el procediment serà negociar el text amb el Parlament Europeu

Els Vint-i-set pacten el marc per crear «salari mínims adequats»
3
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Els Vint-i-set han aprovat aquest dilluns la seva posició comuna sobre la proposta de directiva amb la qual Brussel·les vol promoure «salaris mínims adequats» a la Unió Europea de manera que els treballadors visquin dignament on sigui que treballin. L’acord polític, que no pretén obligar els governs a introduir salaris mínims interprofessionals ni fixa una quantia mínima comuna i que es limitarà a establir mecanismes per revisar els sous a l’alça, ha tirat endavant amb el vot en contra de Dinamarca i Hongria i l’abstenció d’Àustria i Alemanya (encara espera el nou govern). El següent pas: negociar un acord amb el Parlament Europeu.

Segons la Comissió Europea, 21 dels Vint-i-set Estats membres compten actualment amb salaris mínims per llei, que oscil·len entre els 332 euros mensuals de Bulgària i els 2.202 euros de Luxemburg. A sis països no obstant –Dinamarca, Itàlia, Xipre, Àustria, Finlàndia i Suècia– la protecció del salari mínim està garantida exclusivament per mitjà de convenis col·lectius.

La UE parteix de la base que els països amb una gran cobertura de negociació col·lectiva tendeixen a tenir una proporció menor de treballadors amb salaris baixos, menys desigualtat salarial i uns salaris mínims més elevats. Per això, l’aposta per la promoció de la negociació col·lectiva salarial. 

Per a això, els països on la cobertura de la negociació col·lectiva no arribi al 70% dels treballadors hauran d’elaborar un pla d’acció per impulsar-la. A més, a fi de garantir salaris mínims legals adequats, els Estats membres que disposin d’aquests hauran d’establir criteris per fixar-los i actualitzar-los de forma «estable i clara». També hauran de realitzar actualitzacions periòdiques i puntuals i el seu import podrà ajustar-se mitjançant mecanismes d’indexació automàtica. Els sis països que no disposen de salaris mínims, no obstant, no estaran obligats a fer cap canvi.

Controls i sancions

L’acord dels Vint-i-set també inclou una sèrie de mesures per millorar l’accés efectiu dels treballadors a la protecció que ofereix el salari mínim com controls i inspeccions adequades, informació fàcilment accessible, notificació de les normes sobre contractació pública existents, dret a la reparació i sancions per als empresaris que no compleixin. A més, els Estats membres hauran de supervisar la cobertura i l’adequació dels salaris mínims i se’ls demanarà que informin de forma bianual la Comissió sobre la taxa de cobertura de la negociació col·lectiva, el nivell dels salaris mínims legals i la proporció de treballadors coberts per ells. 

Notícies relacionades

«No podem acceptar que hi hagi persones que posen tota la seva energia en la feina i tot i així viuen en la pobresa i no poden permetre’s uns estàndards de vida decents», ha advertit el ministre d’Ocupació d’Eslovènia i president de torn del Consell, Janez Cigler. «És un gran pas per permetre a tots els europeus viure dignament de la seva feina», ha destacat la ministra francesa d’Ocupació, Elisabeth Borne. «Aquesta proposta de directiva entén a la fi que una Europa de i amb futur és incompatible amb salaris baixos i condicions de vida precàries», ha celebrat la vicepresidenta espanyola, Yolanda Diaz.

Malgrat la negativa d’hongaresos i danesos a acceptar la posició comuna, l’acord ofereix prou flexibilitat als governs perquè salvaguardin els seus respectius sistemes nacionals, una cosa que insistentment han reclamat des del nord d’Europa i que ha portat a altres socis com Suècia a votar-hi a favor. «Suècia ha aconseguit negociar un text que suposa que no haurem d’introduir una salari mínim legal i que tindrà en compte el sistema suec de formació de salaris», ha dit la ministra Eva Nordmark. Amb l’acord polític sobre la taula i el mandat negociador de l’Eurocambra aprovat fa gairebé dues setmanes els colegisladors tenen llum verda per començar a negociar un acord definitiu.