Mesures anticovid

La Generalitat envia a teletreballar 45.000 funcionaris durant 15 dies

  • La conselleria de Presidència activa l’exercici a distància per als administratius, però n’exclou els professionals de la docència o la sanitat que poguessin exercir en remot

  • Els empleats públics amb menors a càrrec confinats de 12 anys o menys podran accedir a un permís retribuït si no poden teletreballar

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern de la Generalitat envia uns 45.000 empleats públics, del cos de funcionaris i del de personal laboral, a teletreballar el 100% de la jornada de manera preferencial durant els pròxims 15 dies, tal com ja va avançar EL PERIÓDICO. La instrucció que la Conselleria de Presidència ha concretat aquest dimecres amb els sindicats entrarà en vigor de manera efectiva a partir de divendres (inclusivament) i en deixarà al marge aquells professionals de l’educació o de la sanitat que per les característiques del seu lloc podrien teletreballar, una cosa que ha generat el rebuig de les centrals. Aquesta és una de les mesures adoptades per l’Executiu català per reduir la mobilitat i mirar de minimitzar així els contagis davant l’avenç de la variant òmicron.

Notícies relacionades

Una altra de les novetats que reintrodueix la instrucció que publicarà el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) serà un permís retribuït per a aquells empleats públics amb menors a càrrec confinats de 12 anys o menys i que no poden teletreballar.

Actualment i des de l’1 de setembre –quan la Generalitat va culminar la seva particular desescalada i tornada a la presencialitat– els funcionaris i el personal laboral dels departaments administratius podien treballar dos dies en remot i tres a l’oficina.