Empreses

Telefónica eleva a gairebé 2.500 la seva proposta de baixes voluntàries

La companyia havia comunicat una intenció inicial d’eliminar uns 2.000 llocs de treball, xifra que s’augmenta en un 25%

Telefónica eleva a gairebé 2.500 la seva proposta de baixes voluntàries
1
Es llegeix en minuts

Telefónica ha elevat en 500 empleats, fins a 2.479 màxim, la seva proposta de persones que es puguin adherir al pla de sortides individuals (PSI) voluntàries que es planteja posar en marxa a Espanya per a treballadors de 54 anys o més, segons han informat aquest dimecres fonts sindicals.

A la reunió de la taula de negociació d’aquest dimecres, l’empresa ha incrementat en la seva proposta el nombre de persones que compleixen els requisits d’edat i antiguitat de la companyia de 3.261 a 4.532 després d’incloure la totalitat de les direccions de l’empresa a Espanya.

Telefónica ha considerat d’aquesta manera els arguments aportats pels representants dels treballadors d’incloure totes les direccions tot i que amb algun ajust, en el sentit que planteja que s’ha de respectar la priorització de perfils professionals que van tenir un excedent laboral i protegir aquells que són fonamentals per als seus plans de negoci, segons les fonts.

D’aquesta manera, serien un màxim de 2.479 empleats els que podrien acollir-se a aquest pla: 2.011 provinents de les unitats de la companyia amb excedent de perfils professionals (el 66% de les 3.047 persones susceptibles d’acollir-se al pla al complir els requisits d’edat i antiguitat), 254 sense excedent (el 20% dels 1.271 potencials) i 214 comandaments (el 100% d’aquest col·lectiu).

A l’anterior proposta, el percentatge de persones susceptibles d’acollir-se al pla en el cas de les unitats amb excedent de perfils professionals era el 60%, mentre que les direccions amb perfils sense excedents no s’hi podien acollir.

La resta de punts es mantenen, entre ells els relatius al salari regulador, en un 68% de la retribució als nascuts el 1967 (54 anys), en un 63%, als nascuts entre 1966 i 1963, i 60% als de 1963.

Per a UGT, la nova proposta de l’empresa continua «sent clarament insuficient», i reclamen un nou plantejament on es respecti al màxim la universalitat i amb un pla de rendes homogeni per a tots els trams d’edat.

Notícies relacionades

A més, insisteixen que qualsevol acord ha d’incloure l’extensió de la vigència del conveni col·lectiu, que contempli les garanties d’ocupació, no mobilitat i no segregació.

La negociació afecta els empleats de Telefónica de España, Telefónica Móviles i Telefónica Soluciones, que sumen al voltant de 18.000 treballadors.