Protesta pel futur de l’empresa

600 treballadors de Nissan a Barcelona tallen la Ronda Litoral

600 treballadors de Nissan a Barcelona tallen la Ronda Litoral

NISSAN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest divendres al matí uns 600 treballadors de Nissan, segons fonts de la Guàrdia Urbana, s’han mobilitzat a Barcelona per «exigir les administracions la implicació necessària a nivell polític» per poder avançar amb el projecte de reindustrialització amb el candidat prioritari Great Wall Motor (GWM) i activar amb urgència les diferents alternatives.

La marxa s’ha iniciat a les 10.00 hores i ha anat des de la planta de la Zona Franca –on s’ha portat a terme una Assemblea amb els treballadors– fins a la Ronda Litoral, on han tallat el trànsit, segons han informat fonts sindicals a Europa Press. La reunió de treballadors s’ha centrat a explicar la situació de la falta d’entesa amb GWM «després de l’auditoria que va fer la companyia a les plantes de Nissan la setmana passada, que va acabar qüestionant la capacitat productiva de les plantes catalanes, així com l’estat dels actius».

Notícies relacionades

L’acció dels treballadors ha causat cues quilomètriques a la Ronda.

Segons les mateixes fonts, ja s’ha activat un segon escenari «que valora la possibilitat de reindustrialització amb el ‘hub’ d’electromobilitat» liderat per la catalana QEV Technologies. L’1 de desembre està convocada una reunió oficial de la taula de reindustrialització en què els treballadors «exigiran que s’aclareixin i concretin els projectes actualment prioritaris».