Pla de recuperació

Així serà el bo per a la digitalització de pimes i autònoms

El programa, dotat amb 3.067 milions fins al 2023, llançarà una primera convocatòria de 500 milions per a empreses d’entre 10 i 49 empleats

Així serà el bo per a la digitalització de pimes i autònoms

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El programa Kit digital, presentat de forma simultània a Barcelona i a Madrid i que ha obert la vicepresidenta primera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, estarà dotat amb 3.067 milions d’euros fins al 2023 a càrrec dels fons ‘Next Generation EU’. La primera convocatòria que es posarà en marxa ben aviat, per valor de 500 milions, estarà dirigida a pimes amb entre 10 i 49 empleats.

Posteriorment hi haurà altres convocatòries per a companyies d’altres dimensions. Es pot accedir a informació a través de la web d’Acelera Pyme i la seva xarxa de 90 oficines. En total està previst que el programa beneficiï un milió de pimes i autònoms. S’estima que només el 16% de les pimes estan digitalitzades.

Segons els càlculs de l’Executiu, a Espanya hi ha més de 120.000 empreses de 10 a 49 treballadors, que són les beneficiàries de la primera fase. L’objectiu és arribar almenys al 40% i en les convocatòries posteriors a la resta d’empreses i autònoms, fins a arribar entorn d’un milió de beneficiaris.

Fins a 12.000 euros

Les ajudes seran de fins a 12.000 euros per empresa i es materialitzaran mitjançant l’entrega d’un bo digital vàlid per 24 mesos. Es podrà fer servir tot o una part, en funció de les necessitats. El termini de presentació de sol·licituds serà d’almenys tres mesos des de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) o fins a esgotament del crèdit. En la convocatòria es donaran més detalls, com per exemple, el paper dels denominats agents digitalitzadors.

Les empreses aspirants podran accedir a més d’una solució, sempre dins del màxim de l’ajuda prevista, estimada en 12.000 euros per pime. En el cas de contractar solucions combinades s’haurà d’incloure obligatòriament la categoria de solucions de ciberseguretat. La contractació de les esmentades solucions, que tenen l’objectiu d’impulsar la digitalització del teixit industrial del país, s’haurà d’efectuar a través de la figura dels agents digitalitzadors, que seran les empreses proveïdores del servei.

Notícies relacionades

Els serveis a què es podrà accedir van des de crear un lloc web, el comerç electrònic, la gestió de xarxes socials de clients i/o proveïdors, ‘business intelligence’ i analítica, la gestió de processos, la factura electrònica, els serveis i eines d’oficina virtual i la ciberseguretat.

Per poder accedir al programa cal ser una petita empresa, microempresa o autònom, complir els límits financers i efectius que defineixen les categories d’empreses, estar en situació d’alta i tenir l’antiguitat mínima que s’estableix per convocatòria, no tenir consideració d’empresa en crisi, estar al corrent de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, no estar subjecta a una ordre de recuperació pendent de la Comissió Europea que hagi declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat comú, entre altres condicions

Temes:

Pimes