250 euros mensuals

El Govern crearà una assegurança d’impagament del lloguer per a joves que sol·licitin ajudes

El Govern crearà una assegurança d’impagament del lloguer per a joves que sol·licitin ajudes
1
Es llegeix en minuts

El Govern preveu la creació i finançament d’una assegurança per evitar els impagaments dels joves que s’acullin a les ajudes destinades al lloguer de 250 euros mensuals incloses en la nova llei de vivenda, segons ha anunciat aquest dilluns la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

L’assegurança, ha explicat la titular d’aquesta cartera, «garantirà» la renda del lloguer durant un any i amb una quota que no podrà superar el 5% de la renda anual. Raquel Sánchez ha opinat que aquesta nova mesura mitigarà els possibles problemes que puguin produir-se per part dels joves per fer front a la renda d’un pis de lloguer, «que també servirà com a garantia» per al llogater.

El Govern preveu que els joves que compleixin els requisits per accedir al bo de 250 euros mensuals per viure de lloguer puguin rebre aquesta ajuda a partir de l’1 de gener del 2022.

La ministra ha repassat altres assumptes relacionats amb el seu departament i, entre aquests, la futura tarifació de la xarxa viària a Espanya, de què ha dit que fins més enllà del 2023 «no estarà ultimat i totalment definit» el sistema perquè pugui ser aplicat.

Sánchez ha reiterat que aquest debat sobre el pagament a les carreteres «és necessari» i ha afegit que «cal assumir que s’ha de tenir una xarxa viària amb prestacions molt millors que les actuals». En aquest sentit ha precisat que amb el futur sistema de tarifes a les autovies «es millorarà la xarxa viària fins i tot amb instal·lacions de recàrrega elèctrica».

Notícies relacionades

Sobre l’anunci d’aturades durant Nadal per part dels transportistes, la ministra del ram ha dit que espera que no sigui així i ha apuntat: «Disposem de temps per evitar aquesta aturada» anunciada per a alguns dies de Nadal.

La disposició del Govern per arribar a acords amb els transportistes «és evident», ha reiterat.