Pla de Recuperació

El Govern central mobilitzarà 10.000 milions d’euros per a vivenda fins al 2025

La ministra ha posat èmfasi en el fet que la inversió en matèria de vivenda s’ha multiplicat per cinc en els actuals Pressupostos Generals de l’Estat

El Govern central mobilitzarà 10.000 milions d’euros per a vivenda fins al 2025
1
Es llegeix en minuts

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat que el Govern d’Espanya mobilitzarà en l’àmbit de la vivenda fins a 10.000 milions d’euros en els pròxims quatre anys, és a dir, fins al 2025.

A aquest import s’hi arribarà gràcies al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, al nou Pla Estatal de Vivenda, al bo jove, al Pla de Lloguer assequible i al conjunt de mesures que es venen adoptant en aquesta matèria.

En la seva intervenció en el Nueva Economía Fórum, que ha tingut lloc aquest dijous a Madrid, Sánchez ha repassat les principals actuacions en què treballa el seu Departament i els principals reptes de futur que té al davant. La ministra ha posat èmfasi en el fet que la inversió en matèria de vivenda s’ha multiplicat per cinc en els actuals Pressupostos Generals de l’Estat i contempla per al 2022 «la inversió més gran de la història», de 3.290 milions, que suposa set vegades més que el fixat en els Pressupostos del 2018.

Es tracta, segons ha defensat, d’una «quantitat històrica» que s’invertirà principalment en rehabilitació i promoció pública i l’objectiu de la qual és respondre a la «urgència social dels més vulnerables».

Notícies relacionades

La responsable del Departament va abordar també el projecte de Llei de Vivenda, i el va qualificar com «un pas definitiu» per convertir el dret a la vivenda al ‘cinquè pilar’ de l’Estat del Benestar. «Aquesta llei permetrà conformar parcs públics de vivenda i oferirà mecanismes per proporcionar cases dignes i assequibles als sectors menys afavorits, a més de solucions al drama dels desnonaments», va afegir.

A més, va afirmar que la llei imposa una obligació als poders públics a l’hora de garantir l’accés a la vivenda, especialment pensant en col·lectius que, com els joves, hi tenen grans dificultat . La ministra va assenyalar, entre altres qüestions, que l’esmentat projecte legislatiu contempla diferents incentius que promouen que els propietaris treguin pisos de lloguer a preus reduïts.